Fan van “BEN”: Bijna Energie Neutraal

BEN is een succesverhaal! Bijna Energie Neutraal (BEN) wordt vanaf 2021 de nieuwe norm in heel Europa. Dat lijkt veraf, maar is het zeker niet als we praten over het bouwen van een gezinswoning waar je vaak tot 40 jaar lang in woont. Woningbouw Verelst is fan van BEN-bouwen en moedigt iedereen aan om nu al van alle voordelen te genieten.

Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. Een BEN-woning is gebouwd met of onder E-peil 30, terwijl de norm in 2016 een woning met E-peil 50 is.

Kurt Geens, CEO van Verelst, adviseert dan ook om te focussen op de toekomst. “Wie vandaag al wil en kan investeren in de toekomst, bekijkt best de BEN-formule. Waarom niet 4 jaar eerder beginnen genieten van alle voordelen die een BEN-woning te bieden heeft?

Vooreerst is er een korting van 50 % op de onroerende voorheffing gedurende 5 jaar, wat een extra voordeel van gemiddeld 500 euro per jaar betekent. Je maakt ook aanspraak op een voordelig BEN-krediet bij bepaalde banken en realiseert een enorme meerwaarde op je woning. Daarnaast hebben bouwheren recht op een premie van de netbeheerder van 1800 euro bij een E-peil van 20 of lager. E20 is laag, maar wordt bij de combinatie warmtepomp, voldoende PV-panelen en blowerdoormeting geregeld gehaald.

In 2015 lagen de premievoorwaarden anders, toen bij een E-peil 30 de korting op de onroerende voorheffing 100% bedroeg en de premie van 1800 euro reeds bereikt werd. Bouwheren met een bouwaanvraag uit 2015 doen er dus een groot voordeel bij om hun technieken en isolatie alsnog af te stemmen op de BEN-formule.

Bij Verelst moedigen wij onze klanten nog eens extra aan omdat wij geloven dat energetisch bouwen maatschappelijk belangrijk is. De laatste maanden hebben we, mede dankzij onze BEN-actie, meer BEN- als niet-BEN woningen verkocht. Kom zeker langs bij Verelst en wie weet maakt jij nog kans op de gratis upgrade naar BEN”.

BEN jij ook mee?
Indien jij ook overweegt om mee te zijn kan je hier vrijblijvend contact opnemen met Verelst of bellen op 015/30 03 60.

Delen: