Verelst Projectontwikkeling boekt eerste successen!

Verelst Projectontwikkeling, anderhalf jaar geleden opgestart als de nieuwe projectontwikkelingspoot van Groep Verelst heeft nu al 5 projecten binnengehaald: in Denderleeuw, Mortsel, Machelen en twee in Mechelen. Een succes in deze toch wel zeer competitieve markt. De naamsbekendheid van ‘Verelst’ draagt daar zeker toe bij. Verelst Projectontwikkeling legt zo de basis om uit te groeien tot een stabiele en volwaardige speler.

De keuze om Verelst Projectontwikkeling op te richten blijkt nu al een schot in de roos. Volgens CEO Kurt Geens bleek de naam ‘Verelst’ eens te meer zeer goed gekend bij grond –en gebouweigenaars, overheden en vroegere partners. Dat leidde al van bij de opstart tot vele opportuniteiten. Door heel wat dossiers onder de loep te nemen volgden er al gauw zeer concrete projecten waarin eigenaars en partners hun vertrouwen schonken.

Hoofd Projectontwikkeling Michaël Van Beersel licht er drie mooie projecten uit. “In Denderleeuw kochten we terreinen in de Zandplaatstraat. Recent verkregen we hier de vergunning voor de bouw van 16 appartementen met zuiderzicht op de Dender en op mooie kouters. We realiseren dit project "Zicht op de Dender" met architect Thierry Bouwens van Artec+. In het centrum van Machelen kochten we de site van bpost, dat huurder zal blijven op de gelijkvloerse verdieping. Daar combineren we, in overleg met de gemeente en de Architecten NV, renovatie met nieuwbouwappartementen en commerciële ruimtes. In de Antwerpsestraat in Mortsel hebben we, in samenwerking met AMBL-architecten, recent een bouwaanvraag ingediend voor de bouw van 13 appartementen en een ondergrondse parking.”

CEO Kurt Geens is uiteraard ook zeer trots op de nieuwe projecten in de eigen achtertuin. “We gaan in Mechelen op termijn 2 mooie projecten realiseren. In de Sint-Katelijnestraat - op 100 m van de Sint-Romboutskathedraal - richten wij ons op high-end appartementen en vertrouwen wij op de knappe architectuur van dmvA Architecten. De site Geerdegemveld, een terrein van 1,6 ha in de stationsomgeving op de grens met Hofstade, is een hele gebiedsontwikkeling. Samen met andere Mechelse bondgenoten zoals D+A, Tecro & Krea en opnieuw dmvA Architecten willen we aan deze onontgonnen plek een nieuwe invulling én een mooie toekomst geven. Ook hier is de dialoog met de Stad Mechelen een prioriteit.”

Het eerste project in Denderleeuw is ondertussen in de verkoopfase en de interesse van kandidaat-kopers maakt dat Michaël Van Beersel en Kurt Geens terecht optimistisch zijn voor de toekomst. Verelst Projectenontwikkeling blijft alert voor nieuwe opportuniteiten en bestudeert dagelijks potentiële projecten.

Concrete informatie over het eerste project "Zicht op de Dender" kan je hier vinden.

Delen: