Gerenoveerde Carmi-winkel in Zemst

renovatie_carmi-winkel_in_zemst

"Een ambitieus project met schitterende resultaten!"
Stefaan Celen, Hoofd Renovatiebouw Verelst

Carmi is de plaats waar mensen heen trekken om hun favoriete schoenenmerk te kopen. Omdat de bestaande winkelruimte te klein werd, besloten ze om uit te breiden en te renoveren. Een ambitieus project, met schitterende resultaten. Stefaan Celen, Hoofd Renovatiebouw Verelst vertelt hoe het allemaal in zijn werk ging.

Verdrievoudiging van de oppervlakte
Door het grote succes van de winkel, was de originele oppervlakte van 1.000 m² te klein geworden. Bovendien was het een oude houtconstructie, waarvan de helft onderkelderd. In een eerste fase werd de winkelruimte uitgebreid met 2000 m². Ook een indrukwekkende boogconstructie stond op het programma. Door deze uitbreiding was de bestaande winkel volledig omsloten.

Van magazijn naar kelderruimte
De kelderruimte van het oude winkelgedeelte was vroeger een magazijn en werd een winkelruimte. Daarvoor hebben ze veel bouwkundige gaten moeten maken voor de trappenhal en de vides. Het resultaat is een ruim en aangenaam gevoel. Ideaal voor klanten die graag op hun gemak rondkijken.

Een grote uitdaging
In een laatste fase werd het hele gebouw grondig gerenoveerd. De bestaande constructie werd volledig afgebroken en terug opgebouwd. Het was een hele uitdaging, maar dat was precies wat het team van Renovatiebouw Verelst zocht. Zowel de communicatie met de mensen van Carmi als de planning verliep heel vlot. Er werd zoveel mogelijk in prefab gerealiseerd. Een extra uitdaging was de voorgevel aangezien de klant deze volledig wilde behouden.

Maar het team van Renovatiebouw Verelst vond een oplossing. Het resultaat? Een grote, prachtige nieuwe winkel die op de vooropgestelde datum kon openen. Een tevreden klant dus.