Nieuw Klubhuis voor de Mechelse Waterski Klub

nieuw_klubhuis_voor_de_mechelse_waterski_klub

“Gedurende de hele voorbereiding en de uitvoering van het project hebben wij Verelst ervaren als een zeer professionele partner.”
Walter Haazen

De Mechelse Waterski Klub bestaat sinds 1971. Sindsdien is de Klub uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 800 leden en 2500 “genodigden”, gelegen aan de plas te Hombeek. In 2009 werd beslist dat de plas als overstromingsgebied zou worden gebruikt, waardoor de locatie in een hoeve met vaste steigers in het gedrang kwam. Er werd beslist om een hogerop gelegen gebouw in dienst te nemen. Hier moest echter wel een volledig nieuwe infrastructuur gebouwd worden. De Klub ging hiervoor met Verelst in zee. Ze zijn zeer tevreden met het resultaat: een volledig nieuw hoofdkwartier met een Italiaanse brasserie!

Architect
In 2009 zochten ze naar een geschikte architect. Ze lieten enkele architecten een voorstel tekenen, en kozen uiteindelijk voor twee architecten die alles van begin tot einde hebben opgevolgd. De samenwerking met Verelst verliep vlekkeloos.

Aannemer
Bij het zoeken naar een aannemer hadden ze de keuze uit meerdere partijen. Ze maakten een shortlist, en verkleinden de pool tot een viertal kandidaten. Uiteindelijk besloten ze na gesprekken met Kurt Geens om voor Verelst te gaan. Verelst was een logische keuze omdat ze een goede naam genieten, zeker in de streek rond Rumst en Mechelen.

Transparantie
Verelst legde hen een transparant prijsbestek voor. Tijdens het hele bouwtraject waren er een minimum aantal wijzigingen. Enkele budgettaire keuzes zorgden er bijvoorbeeld voor dat er geen derde verdieping op het gebouw kwam. Vooral de openheid over het reële kostenplaatje werd geapprecieerd. 

Communicatie
Wekelijks waren er werfvergaderingen, en een constante communicatie met de werfleider. Tijdens de laatste fase was dit tot wel 3 à 4 keer per dag: op die manier konden ze het project van dichtbij volgen. Bij discussies werd er steeds naar een compromis gezocht. De Klub is dan ook zeer tevreden over de communicatie.

Werken
De werken starten in maart/april 2014 en namen ongeveer 14 maanden in beslag. Een strenge winter zorgde ervoor dat de termijn ietwat uitliep,  maar dankzij een goeie verstandhouding en de openheid van Verelst was dat geen probleem. De Klub zocht ook een geschikte partner voor het openhouden van de brasserie, en die vonden ze in de eigenaars van brasserie Capriani. Zij installeerden zich in de laatste fase van het project.