Prachtig gerenoveerde woning met authentieke gevel

gerenoveerde_woning_met_authentieke_gevel

"We wilden een luchtig en open gevoel creëren."
Architect Tom Verschueren

Deze familie woonden vroeger in een Mechelse loft. Omdat ze een tweede kindje verwachtten, beslisten ze om op zoek te gaan naar een andere en grotere woning. Ze vonden een huis met geregistreerde gevel in Humbeek, vlak bij Mechelen. Het was echter ingedeeld in vele kleine ruimtes, terwijl Roel en zijn vrouw een luchtig en open gevoel wilden. Ze gingen samenzitten met architect Tom Verschueren en bespraken de mogelijkheden.

Gezellige synergie van oud en nieuw
Het is architect Tom Verschueren die ons rondleidt in de woning. Hij toont ons de zithoek, die warmte uitstraalt. Dat komt ondermeer door de restuaratie en het behoud van de mooie ramen en deuren. Daarnaast kwam er een nieuwe boekenkast. De combinatie van oud en nieuw zorgt voor een stijlvol en gezellig resultaat. 

Tuingevoel in de leefkeuken
Een groot panoramisch raam scheidt de tuin van de keuken. Dat zorgt voor een licht en levendig tuingevoel in de ruime leefkeuken. Roel en zijn vrouw wilden een strakke en moderne ruimte. “Daarom werd gekozen voor een specifiek kleurgebruik,” vertelt Tom. “We werkten met veel wit, grijs en zwart.” Er werden vier slaapkamers gecreëerd in de woning. De oude zolderruimte veranderde in kinderkamers met mezzanine die bereikbaar is via een molenaarstrapje. Zo werd plaats gewonnen.

Een blije samenwerking
Tom Verschueren en zijn architectenbureau dmvA zijn heel blij dat ze in zee gegaan zijn met Woningbouw Verelst. “Ze hebben ons steeds gesteund in onze zoektocht naar de juiste materialen en juiste kleuren,” vertelt Tom. Dat was belangrijk voor dit project. Ze zijn dan ook heel tevreden over de samenwerking.