Renovatie van een stadswoning

renovatie_van_een_stadswoning

"Sterke technische kennis."
Fam. Godefroid

Een stadswoning in de Brusselse oostrand verruimen en verlichten, dat was de idee van de familie Godefroid.  Ze rekenden op Verelst om hun renovatieplannen in goede banen te leiden en enkele grote technische euvels hierbij aan te pakken.

Welke factor was doorslaggevend om Verelst jullie woning te laten aanpakken?
Toen we onze vergunning na een lang jaar wachten rond hadden, stapten we met onze plannen naar enkele partijen. Op het einde van de rit voelden we ons bij Verelst het beste thuis. We hadden een goed gevoel over de kennis in huis. Een zekerheid dat de renovatie een goed verloop en een goed einde zou kennen. Uiteindelijk is hun initiële inzicht in de aanpak van de renovatie en hun jarenlange historiek aan referenties de doorslaggevende factor geweest. De reputatie van gedegen bouwfirma was voor ons als bouwheer ook een waarborg in geval er iets zou mislopen. 

Welke renovatiewerken heeft jullie woning doorlopen?
Onze stadswoning was in de jaren zeventig voor het laatst aangepakt. En het was ook nodig om de ruimtes volledig herin te delen, buitenschrijnwerk te vervangen en te isoleren. De binnenmuren zijn ingeslagen, vloeren zijn deels uitgebroken. Noem het gerust een echte ruïne. Van hieruit is Verelst vertrokken om meer lichtinval te voorzien en ook om op de achterbouw een extra verdieping bij te bouwen.

Welke pluspunten kunnen jullie over de werking aanhalen?
De kennis in allerhande zaken is zeker opvallend. Op de achterbouw waar een verdieping bovenop kwam, was het noodzakelijk erg secuur om te gaan met de exacte plaats van steunpunten. Toen we het einde van de renovatie naderden, bemerkten we een onveilige situatie met de amper zeventig centimeter hoge balustrade van de trap. In plaats van er een glazen plaat tegen te monteren, opperde de projectleider voor een effectieve, veilige oplossing. De projectleider was een persoon die continue meedacht en niet alleen een feeling voor bouwen, maar ook voor inrichting en afwerking had.

Hoe voelen jullie zich nu na dit avontuur?
Na jaren van sparen hebben we de stap gewaagd een eigen woning te kopen.  Omdat we zelf maar weinig tijd hebben om te verbouwen, kozen we ervoor om het geheel in één keer te laten verbouwen. We zijn blij met deze keuze die ons ongetwijfeld heel wat stress ontnam. Ons hele gezin voelt zich hier helemaal thuis.