Verelst bouwt Belgian Football Center in Tubeke.

"Verelst geeft zijn klanten wat ze werden beloofd."
Filip Van Doorslaer, Marketing & Events Director KBVB


Op 20 augustus opent het Belgian Football Center in Tubeke een prachtig hotel met 79 kamers, een auditorium met 150 plaatsen en zeven seminarieruimtes. Het pand heeft jarenlang in water- en winddichte toestand gestaan. Maar dankzij Verelst Renovatiebouw mag de Koninklijke Belgische Voetbalbond binnenkort de kers op de taart van dit prestigieuze project leggen.

Na Euro 2000 vatte de Belgische Voetbalbond het ambitieuze plan op om een voetbaltechnisch centrum te bouwen. Marketing & Events Director van de KBVB, Filip Van Doorslaer: “Het Belgian Football Center moet het kloppende hart van de Belgische voetbalgemeenschap worden. Nationale ploegen, scheidsrechters en trainers kunnen er opleidingen volgen, trainingen en oefenmatchen organiseren, ... Ook lokale ploegen, voetbalfestivals, jongeren- en meisjesteams zijn er welkom. Er wordt aan scouting gedaan, er worden voetbaltornooien georganiseerd en alle nationale teams – met uitzondering van de Rode Duivels – trainen in het complex.”

Hotelproject terug op de rails
Op een braakliggend terrein in Tubeke werden verschillende voetbalvelden met bijhorende accommodatie, een kantorencomplex én een prachtig hotel gebouwd. De KBVB vond in Martin’s Hotels een uitbater en werd vorig jaar een lastenboek uitgeschreven om het hotel volledig af te werken. Filip Van Doorslaer: “Onze vraag ging verder dan alleen maar interieurinrichting. Want samen met de nieuwe exploitant en de architect hebben we het volledige gebouw herbekeken en aangepast, met als resultaat dat de aannemer ook in staat moest zijn om verschillende stukken bij te bouwen, aan te passen of te herstellen.”

Expertise, kwaliteit en prijs geven doorslag
Na een grondige analyse van de offertes bleek Verelst Renovatiebouw als beste partner uit de bus te komen. “Qua prijs-kwaliteitsverhouding stak deze aannemer met kop en schouders boven de rest uit”, vertelt Filip Van Doorslaer. “Dat Verelst al jarenlang een van onze belangrijkste sponsors is, heeft onze keuze niet beïnvloed. Natuurlijk was dit een mooi pluspunt. We kennen het bedrijf en zijn mensen, wat voor kortere communicatielijnen en extra vertrouwen zorgt. Toch was onze keuze voor Verelst er geen van ‘voor wat hoort wat’. Integendeel: de beslissing om met deze aannemer in zee te gaan, was puur op de expertise, het kwaliteitsstreven en de scherpe prijzen van Verelst gebaseerd. Dat ze ook nog eens volgens het principe van ‘sleutel-op-de-deur’ werken, gaf de doorslag. Wij beschikken immers niet over de kennis en de tijd om een werf op te volgen, laat staan om onderaannemers te zoeken en de werken te coördineren. Vandaar dat we heel blij waren dat we dit volledige project in handen van een bekwame en betrouwbare partner konden geven.”

Partner waarop je kunt bouwen
Hoewel het hotel nog niet volledig is afgewerkt, is Filip Van Doorslaer nu al erg positief over de samenwerking met Verelst. “Het is duidelijk dat Verelst zijn klanten datgene geeft wat werd beloofd, binnen de afgesproken termijn én het budget. Wat me vooral opvalt, is de hoogkwalitatieve afwerking. In dit project was dit een belangrijk aandachtspunt, aangezien het hotel een viersterrenhotel is. Daarnaast zijn we uitermate te spreken over de manier waarop Verelst met ons, de architect en de uitbater communiceert. Je voelt dat alle medewerkers hun werk in hun hart dragen, erg bekwaam in hun vakterrein zijn en zoeken naar manieren om de klant het beste van het beste te geven. Dit is het eerste project dat we met Verelst doen en zij hebben bewezen dat bouwen en verbouwen een positieve ervaring kan zijn. Vanuit de KBVB kunnen we alleen maar stellen dat we echt wel op Verelst kunnen bouwen, letterlijk én figuurlijk.”