Volledige renovatie in oude Kempische hoevestijl

"Tot in de afwerking volledig mijn smaak"
Mevrouw Van den Broeck

Fam. Van den Broeck uit Putte lieten een woning volledig naar hun smaak heropbouwen.  Ze loven Verelst vooral om de uitgebreide keuze qua afwerking.
 

Waarom zijn jullie met Verelst in zee gegaan?
We zijn naar verschillende partijen gestapt. Uiteindelijk hebben we voor Verelst gekozen, omdat mijn ouders ook met Verelst bedrijfsbouw gebouwd hebben. Het is een gezond bedrijf met goede referenties. En ze zitten ook erg vlakbij.

Welke eisen en wensen hadden jullie?
We wilden een woning in de stijl van een oude Kempische hoeve. Zelf hadden we ons eigen idee naar indeling toe. De architect luisterde naar onze wensen en tekende een plan uit. Hierop zijn nog de nodige aanpassingen gebeurd. Daarna was alles in kannen en kruiken voor ons. Onze grootste wens was dat onze woning naar behoren werd afgewerkt.

Hoe verliep het contact met het team?
Aangezien we zelf geen kennis hebben over de huidige EPB- en isolatienormen, waren we aangewezen op de kennis van Verelst. We kregen tot in detail uitgelegd wat vandaag bij wet verplicht is en vooral hoe zij naar een beter resultaat streven. Hoe beter de isolatie, hoe beter het comfort en hoe draaglijker de energiefactuur nadien. We zijn ook erg positief over de werfopvolging. Bij de start van de werken konden we rekenen op één contactpersoon. Die man verdient een pluim voor zijn goede opvolging.

Welke werken nam Verelst op zich?
Onze oude bungalow is slechts gedeeltelijk bewaard gebleven. Die kubus is uiteindelijk vergroot. Achteraan is de grootte van de toenmalige garage bewaard gebleven en is hier een tweede woondeel gerealiseerd. Verelst nam de volledige realisatie op zich: de afbraakwerken, de heropbouw, de gevelafwerking, de technieken en de installatie van badkamer en keuken.

Waar zijn jullie het meest tevreden over?
Op het vlak van afwerking kregen we vrije keuze. Het team van Verelst zorgt ervoor dat alles in de smaak valt. Als dat niet het geval is, bieden ze extra keuzes en zoek je verder mee tot het je helemaal bevalt. Ze hebben ook minder alledaagse materialen in hun aanbod. Zo was onze keuze snel gemaakt om recuperatiebakstenen te gebruiken. Een deel van de gevel is overigens mooi gekaleid. Ook erg praktisch is dat ze binnen het vooropgestelde budget een gemiddelde prijs meegeven voor vloeren bijvoorbeeld. Kies je uiteindelijk een duurdere vloer, dan gaat het budget uiteraard omhoog. We zijn zelf lichtjes over ons budget gegaan, maar we wilden dat het volledig naar onze zin was. Uiteindelijk bouw je maar eenmaal in je leven.