"Vlot en aangenaam bouwtraject!"

Graag bieden wij onze klanten een zo zorgeloos mogelijk bouwtraject. Wij staan hen dan ook bij van A tot Z met als doel hen een prachtige "nieuwe thuis" te bezorgen.
Voor Sarah en Rocco bouwden wij hun nieuwe sleutel-op-de-deur woning in Sint-Gillis-Waas.

Zij vertellen je hieronder maar al te graag hun verhaal.

Bouwen in Ranst?

Op zoek naar een grond in Ranst? 
Wonen in een residentiële en groene omgeving vlakbij het centrum van Broechem?
Wil jij graag een woning volledig op jouw maat bouwen?

Drie keer ja? Lees dan snel het onderstaande.

Misschien is één van deze grond-woning combinaties wel iets voor jou?
 

Dag van de Stagiair - Arnaud liep stage bij Verelst Projectontwikkeling

Op de ‘Dag van de stagiair’, worden de stagiaires in de kijker gezet. Dit jaar mochten we alweer heel wat stagiaires verwelkomen bij Groep Verelst. Op deze speciale dag plaatsen we graag één van hen in de kijker. Maak kennis met Arnaud Seutin, stagiair bij Verelst Projectontwikkeling in de periode februari-mei.

Het team van Woningbouw zoekt ploegmaten!

Het team van Woningbouw zoekt versterking! We zoeken onder meer vervanging voor enkele doorwinterde collega’s die binnenkort kunnen genieten van hun welverdiende pensioen. Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?

We gingen op werfbezoek bij de ploeg van Marc Verbeeck en vroegen hen wat de job zo leuk maakt en welke nieuwe collega's ze zoeken. 

Btw-verlaging op zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers: kom jij in aanmerking?

Recent keurde de federale overheid het Koninklijk Besluit goed dat de btw-verlaging voor de installatie van zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers naar 6% vastlegt.

Deze maatregel past in een breder energieakkoord dat gezinnen en alleenstaanden financieel wil ondersteunen om hun woning energiezuiniger te maken. Uiteraard zijn hier voorwaarden aan verbonden. Maar welke precies?

En kom jij, als nieuwbouwer, ook in aanmerking voor deze btw-verlaging?

Team in de kijker - Preventiedienst

Vandaag is het Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk. Een ideale gelegenheid om jullie voor te stellen aan onze interne preventiedienst.

Maak kennis met Patrik, Gino en Walter (van links naar rechts op de foto): interne sleutelfiguren als het gaat om veiligheid, gezondheid en welzijn op de werkvloer. Een belangrijke taak gezien wij bij Groep Verelst de lat zeer hoog leggen als het gaat om veiligheid en welzijn van onze mensen.

Al onze medewerkers, elke dag opnieuw gezond en wel naar huis zien terugkeren, dat is onze grootste prioriteit!

Nieuwbouwzondag op 24 april 2022: Wij doen mee!

Onze bouwadviseurs verwelkomen je graag in deze moderne woning in aanbouw te Putte.

De woning staat op één van onze verkavelingen waar wij voor 4 gezinnen reeds een "nieuwe thuis" hebben gerealiseerd.
Bovendien is er nog 1 lot te koop.

Tijdens jouw bezoek bespreken wij graag jouw woondroom, en leggen wij je uit hoe wij werken. 
Je kan ook NU genieten van onze bijzondere "futureproof"-actie.

Kom dus zeker langs!

 

Bouwen voor de toekomst!

Jouw nieuwe thuis "futureproof" bouwen? 

Dan helpen wij je graag jouw nieuwe thuis zo duurzaam mogelijk te bouwen, zodat jouw project tevens een mooie investering is voor de toekomst, en voor volgende generaties.
Inzetten op hernieuwbare energie is vandaag dan ook belangrijker dan ooit.

Wij zetten graag die extra "energetische" stap met jou!

Daarom bouwen wij voor jou een nieuwe thuis die altijd een stapje energievriendelijker is dan wat jij vereist.

Hoe een droom werkelijkheid werd – 5 jaar later

Meer dan 5 jaar na de voorlopige oplevering van hun nieuwbouwwoning gingen we opnieuw langs bij het gezin van Tim en Thaïs in Kessel.

Ondertussen lopen er twee vrolijke, energieke dochters rond en doorstond het gezin samen de corona-periode.

Hoe blikken ze terug op de eerste jaren in hun droomwoning?

Hoe een droom werkelijkheid werd - vervolgverhaal Tim en Thaïs

Herinner jij je Tim & Thaïs nog?

Zij zagen 5 jaar geleden hun droom werkelijkheid worden met de bouw van hun nieuwe thuis in Kessel. We volgden hen nauwgezet bij elke stap van het bouwproces.

Begin 2017, enkele maanden na de voorlopige oplevering, gingen we voor het laatst bij hen langs en zagen we het prille gezinnetje stralen in hun prachtige nieuwbouwwoning.

Zeer benieuwd naar hoe het intussen met hen gaat, gaan we binnenkort opnieuw bij hen op bezoek. Hoe blikken ze terug op de eerste 5 jaar in hun droomwoning? Stay tuned! 

BEN-bouwen: onze EPB-expert zet de belangrijkste voordelen op een rijtje

Verelst Woningbouw bouwt al vele jaren Bijna EnergieNeutraal (BEN), waardoor talloze klanten al van de voordelen van zogenaamde BEN-woningen genieten. Sinds 2021 is BEN-bouwen verplicht in heel Europa.

Dat wil zeggen dat elke woning die we vandaag bouwen weinig energie verbruikt en de nodige energie haalt uit hernieuwbare bronnen.

Maar wat betekent dat concreet voor jouw project? Welke voordelen biedt een BEN-woning voor jou? Onze EPB-expert, Yannick Van Gestel, somt de belangrijkste op.

Bijna EnergieNeutraal bouwen = BEN bouwen

BEN-bouwen… je hebt de term ongetwijfeld al eens horen vallen. Maar wat wordt er juist mee bedoeld?  Zie je door het bos de bomen niet meer in de wirwar aan begrippen en energievoorschriften?

We maken jou met plezier wegwijs!

Bij Verelst Woningbouw bouwen we immers al meerdere jaren BEN, en meer dan BEN-woningen voor onze klanten. 

Verelst Projectontwikkeling: Projecten met een ziel!

In 2015 werd Verelst Projectontwikkeling opgericht om projecten te (her)ontwikkelen die telkens een meerwaarde brengen voor zowel de bewoner, de investeerder alsook voor de buurt.
Het achterliggende idee is om duurzame en kwalitatieve projecten te ontwikkelen, die dankzij het juiste concept perfect passen in de omgeving. Tijdens het hele ontwikkelingsproject zelf beogen wij een zo open mogelijke communicatie met alle betrokken partijen.

Zuidkwartier te Mechelen: Info & verkoop

Met trots stellen we jullie ons tweede Verelst project in verkoop in regio Mechelen voor. Met Zuidkwartier creëren we een omgeving waar het fijn en rustig thuiskomen is in een nieuwe autoluwe, groene woonwijk in Mechelen Zuid. 

't Groenehof te Sint-Katelijne-Waver: Info & Verkoop

In alle rust thuiskomen in een gezellige buurt op een boogscheut van bruisend Mechelen? Woonproject ’t Groenehof maakt het mogelijk! In een verdoken binnengebied verrijzen weldra 21 nieuwbouwwoningen met private tuin en minimum drie ruime slaapkamers. De verkoop van de eerste fase is reeds gestart.

Verelst Bedrijfsbouw & Wim Verhuur slaan handen in elkaar voor de bouw van het Mechelse retailpark Malinas.

Sinds september 2020 zijn de werken aan het retailpark Malinas, in opdracht van Mitiska REIM, in de lus aan de R6 te Mechelen-Noord gestart. Verelst Bedrijfsbouw heeft het genoegen om dit mooie project, één van de grootste commerciële vastgoedprojecten in Vlaanderen met 27.500 m² bruto-vloeroppervlakte en plaats voor 20 winkels, te kunnen realiseren. 

Boeiend artikel over het bouwen van Facq Merelbeke in Infosteel

Er verscheen een boeiend artikel over de imposante site met unieke gevel van Facq te Merelbeke. Het spreekt voor zich dat wij trots zijn dat wij - Verelst Industriebouw, Verelst Staalbouw en Verelst Betonbouw - deze site voor één van onze grootste klanten én partner hebben mogen bouwen

Showroom terug open OP AFSPRAAK!

De showroom van Verelst Woningbouw & Renovatie mag de deuren weer openen. Uiteraard kan dit enkel en alleen op afspraak.
Het bezoek zal dan ook conform de huidige Corona-maatregelen verlopen, aangezien jouw gezondheid en die van onze werknemers het allerbelangrijkste zijn.

Plan je liever een virtueel bezoek aan onze showroom? 
Dat kan ook! Maak hieronder snel jouw afspraak.

Verelst STAPP20 webapp voor nieuwbouw

Het bouwproces van jouw nieuwe woning op de voet volgen? Dat kan, dankzij onze webapplicatie STAPP 20. Duidelijke deadlines, transparante communicatie en een zo kort mogelijk bouwproces vormen hier de basis. Want zo bouwen wij graag!

Verelst bouwt voor Resolve Old Road Business Park

Er verscheen een mooi artikel over het Old Road Business Park in Bouwen aan Vlaanderen. 
Verelst Bedrijfsbouw realiseerde dit project, ontworpen door Tecro & Krea, met de grootste zorg voor Resolve. 

 

Exit Corona. Schat, ik blijf liever thuis!

Exit Corona. Blijf jij ook liever thuis? Want dat is toch de plaats waar we ons het veiligst voelen? De plaats waar we kunnen leven, werken, dromen, koesteren, liefhebben en vooral genieten. Kortom, je thuis voelen is écht een uitzonderlijke beleving. Maar de geschikte bouwpartner vinden om jouw thuis te bouwen is niet evident. Ontdek in deze blog waarom (ver)bouwen met Verelst de juiste keuze is.

Zomer. Doe eens gek! Blijf thuis en verwen je huis.

Blijf je thuis en heb je zin om je huis eens goed te verwennen? Ontdek wat je kan doen om jouw huis helemaal in te richten volgens de laatste woontrends. Kernwoorden? Duurzaam, warm, functioneel en natuurlijk.

Je écht thuis voelen is volgens ons een uitzonderlijke beleving.

En toen zaten we in ons huis. Een plaats die plots nog meer onze wereld is geworden. De kans om optimaal van onze woning te genieten. Want thuis is het prettig, thuis is voorspelbaar, betrouwbaar, ‘leesbaar’. Het is de plek waar je onbekommerd ‘jezelf’ kan zijn, waar je één bent met je omgeving.

CORONA UPDATE GROEP VERELST

Covid-19 update Groep Verelst: gecoördineerde werf-activiteit

Nieuwbouwzondag: wij doen mee op 20 oktober!

Kom op zondag 20 oktober 2019 langs in Grimbergen. Patrick en Peter, onze bouwadviseurs staan klaar om jullie te verwelkomen.

Vast Goed Vastgoedcongres

Op 17 oktober organiseert #project2800 Vast Goed in en rond Mechelen. Een vastgoedcongres met in de hoofdrol Mechelen en de ruime regio daarrond.

Verelst wint Construsoft BIM Award in de categorie Publieke Projecten met het model van het Imelda Ziekenhuis

De Construsoft BIM Awards 2019 werden uitgereikt. De deelname van Groep Verelst met het Imelda Ziekenhuis in de categorie publieke projecten Benelux werd bekroond met een Award. Mark Wildiers, Sr. BIM-modelleur bij de eigen Teken- en Studiedienst van Groep Verelst, heeft de renovatie van de inkomhal van het Imelda Ziekenhuis te Bonheiden gemodelleerd. De jury was erg onder de indruk van de techniciteit van het model.

Vier kernwaarden die zorgen voor vertrouwen

Wie met Groep Verelst bouwt of renoveert, kiest voor garanties. Al veertig jaar wordt dit toonaangevende bouwbedrijf immers succesvol voortgestuwd door vier kernwaarden: familie, professionele groei, klantgerichtheid en kwaliteit. Geen loze begrippen, maar fundamenten waarop de groep een onwrikbare en alom geprezen reputatie kon uitbouwen.

Verelst Woningbouw en Renovatie viert 40ste verjaardag op Batibouw

De 40ste verjaardag van Groep Verelst wordt iets om naar uit te kijken. Bezoek onze stand 08323 op Batibouw en laat je overweldigen door de vele cadeau’s die bouwlustigen voorgeschoteld krijgen. Kopers van een nieuwbouwwoning krijgen alvast een fantastisch E-bike van Cowboy, de innovatieve Belgische bouwer van de nieuwe generatie elektrische fietsen. Maar het is vooral de webapp STAPP 20 die hoge ogen zal werpen. Wie bouwt, verdient geen extra stress. Wel een ontspannen fietstocht op een splinternieuwe E-bike.

Bezoek ons op Batibouw 2019

Op 23 februari 2019 opent Batibouw haar deuren weer voor het grote publiek. Kom jij kennismaken aan onze stand (08323)?

Verelst bouwt voor Facq in Merelbeke

Op 1 februari brachten Damien Vanden Dael, CEO van Facq en Kurt Geens, CEO van Groep Verelst een bezoek aan de impressionante Facq werf in Merelbeke. Het is het 30ste project dat Verelst Bedrijfsbouw & Renovatie voor Facq mag realiseren.
De beide CEO’s wilden op deze manier alle betrokkenen bij het grootse project een hart onder de riem steken.

Verelst V25 opent in stadion KV Mechelen gezelligste skybox van het land

De opening van de V25 skybox in het vernieuwde stadion van KV Mechelen afgelopen vrijdag 30 november was een feest. Roberto Martinez, coach van de Rode Duivels, Mark Uytterhoeven, de bekendste supporter, en oud-speler Piet Den Boer, mochten zich vrijdag bij de opening met andere prominente genodigden komen nestelen in de gezelligste voetballounge van het land. Kurt Geens, CEO van Groep Verelst onthulde samen met de bondscoach een kader met oude houten KVM-letters. Stille getuigen van de opmerkelijke geschiedenis van de club.

In 20 stappen naar je nieuwe thuis met webapp STAPP20

Met de nieuwe webapp STAPP20 begeleidt Verelst Woningbouw iedereen bij het bouwen van zijn of haar droomhuis. De app is bijzonder gebruiksvriendelijk en zorgt in essentie voor meer transparantie tijdens het bouwproces. Hoe meer inzicht de klant heeft in het hele proces, hoe steviger zijn keuzes en hoe vlotter alles verloopt. Dat kan voor iedereen in 20 stappen.

Hoogste ruwbouwpunt van nieuwe tribune KV Mechelen bereikt

Vandaag, vrijdag 6 juli, gaat de laatste werkdag voor het officiële bouwverlof in. Maar wees gerust: in het AFAS Stadion wordt de komende weken wel naarstig verder gewerkt. Vandaag bereikten we al het hoogste punt van de ruwbouwwerken.

Sociaal woonproject Azijn in Deurne gelanceerd!

Drie miljard euro, dat recordbedrag werd de voorbije vier jaar geïnvesteerd in de bouw en renovatie van sociale woningen in Vlaanderen. Een groot deel ervan werd gerealiseerd in Antwerpen. De hele inhaaloperatie neemt intussen zo’n vaart dat sommige huisvestingsmaatschappijen hebben aangeven dat ze op de limiet zitten van wat ze aankunnen. Daarom gaf Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans vorig jaar 10 miljoen euro extra om sociale huisvestingsmaatschappijen - die sterk investeren in de bouw en renovatie van sociale woningen - financieel te ondersteunen.

Wegwijs in het huidige bouw-ABC

Wie vandaag zijn droomhuis wil bouwen, wordt al snel ondergedompeld in een bad van vreemde bouwtermen. S-peil, E-peil, SPF, U-waarde,… klinken bij velen als Chinees in de oren. Maar jij weet er alles van, tenminste als je onderstaande uitleg goed leest!

BEN of passief bouwen: wat is het verschil?

De knoop is doorgehakt: je gaat eindelijk je droomhuis bouwen. Natuurlijk wil je levenslang van deze investering genieten. Dus kies je resoluut voor een ecologische woning. Alleen is de vraag wat nu het beste is: een BEN-woning bouwen of een passiefhuis bouwen?

Vlaamse Renovatiedag op 27 mei 2018

Tijdens de Vlaamse Renovatiedag krijg je de kans om tal van inspirerende renovatieprojecten te bezoeken en het verhaal achter het project te horen. En ook dit jaar kan je een van onze totaalrenovaties komen bewonderen.

Imeldaziekenhuis krijgt na 38 jaar een verjongingskuur!

Het Imeldaziekenhuis in Bonheiden krijgt een grondige makeover, met een nieuwe toegangshal, een cafetaria, een nieuwe plek voor de diensten onthaal en inschrijvingen en plaats voor infomomenten. De parking wordt ook uitgebreid.

Groep Verelst bouwt nieuwe businesstribune voor KV Mechelen en wordt tegelijkertijd partner voor 5 jaar.

Op 11 april start Verelst Bedrijfsbouw & Renovatie voor KV Mechelen met de afbraak van de oude hoofdtribune en de bouw van de nieuwe businesstribune. De tribune kost 16 miljoen euro en zal tegen de eerste competitiewedstrijd speelklaar zijn.

Het jaar van het S-peil

Vanaf 1 januari 2018 vervallen het verplichte maximum K-peil en de maximaal toegelaten netto-energiebehoefte voor verwarming bij nieuwbouwprojecten. Ter vervanging daarvan komt nu het S-peil: een indicator van de energie-efficiëntie van de gebouwschil. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, want veel verandert er niet. Kleine woningen worden nu zelfs minder benadeeld dan voorheen. Hieronder alvast wat meer info.

Bouw- en renovatiepremies anno 2018

Wie bij het (ver)bouwen van een woning extra inspanningen levert om een energiezuinig resultaat te bekomen, kan daarvoor worden beloond. De Vlaamse overheid voorziet immers fikse premies en andere steunmaatregelen. Daarnaast bestaan er ook tussenkomsten van provincies, gemeenten en netbeheerders.

Eerste steenlegging Den Box in Haacht

In Haacht is de eerste steen gelegd van vrijetijdscomplex Den Box. Op de plaats van het vroegere B-voetbalterrein aan Den Dijk komt een nieuw vrijetijdscomplex met een grote zaal die voldoende ruimte biedt voor 1.500 fuif- of concertgangers. De zaal wordt akoestisch geïsoleerd en kan gebruikt worden door Haachtse verenigingen voor uiteenlopende activiteiten, zoals diverse zaalsporten, fuiven en concerten.

Verbouwen en uitbreiden: wanneer vergunning, wanneer melding?

In België mag je niet zomaar wat en waar bouwen. Je hebt hiervoor een bouwvergunning nodig. Maar hoe zit het nu wanneer je wil verbouwen of bijbouwen? Hier bestaat er 3 opties: vergunning, meldingsplicht of vrijstelling. Welke optie het is hangt af van de aard van de bouwwerken.

Meegroeiwoning: toekomstgericht bouwen voor levenslang wonen

Een eigen woning waar je de rest van je dagen kan doorbrengen, is vaak de belangrijkste investering in een mensenleven. Alleen zien we bij het ontwerp van onze droomwoning vaak, vreemd genoeg, dit langetermijnperspectief over het hoofd. Onze behoeften veranderen doorheen de verschillende levensfasen en dus ook de functionaliteit van onze woning. Een meegroeiwoning biedt hier de oplossing. Want door bij het bouwen van de nieuwbouw rekening te houden met en aantal slimme elementen, zorgen we ervoor dat de woning makkelijk en goedkoper kan aangepast worden naar de nieuwe behoeften.

Verelst geen sponsor meer van de KBVB

Na een tienjarige succesvolle samenwerking heeft Verelst in onderling akkoord met de Belgische Voetbalbond beslist te stoppen als sponsor van de KBVB, en dit vanaf 31 oktober 2017.

Kangoeroewoning bouwen: samen wonen en toch apart

We worden allemaal een dagje ouder en de bouwgronden worden schaarser. Een kangoeroewoning bouwen is een oplossing: samen wonen en toch apart onder één dak. Maar is zo’n kangoeroewoning wel zo snel gebouwd? Wat zijn de voorwaarden en wat mag volgens de huidige wetgeving?

Ontdekkingszondag in Oedelem!!

Ontdek op zondag 3 september onze prachtige verkaveling in Oedelem.

Verelst start aan nieuwbouw Steylaerts

De verhuis van Steylaerts uit Berlaar naar Lier komt een stap dichterbij. Na het bouwverlof start Verelst Bedrijfsbouw & Renovatie met de werken aan de nieuwe showroom en het administratief torengebouw van de specialist in tegels en badkamerrenovaties. Het nieuwe complex komt langs de Aarschotsesteenweg en de Schollebeekstraat te liggen. “Onze nieuwe vestiging gaat vast en zeker opvallen bij het binnenrijden van de stad”, aldus ceo Patrick Steylaerts.

Groep Verelst werft 30 nieuwe krachten aan! Successen leiden tot nieuwe vacatures en aanwervingen.

Bij Groep Verelst is er werk, veel werk. De laatste maanden volgen de projecten elkaar heel snel op. Enthousiaste medewerkers zijn dus meer dan welkom. Iedereen die er nu vandaag aan de slag is, ervaart: “Als je doet wat je graag doet, hoef je nooit te werken”. Er zijn goed 30 vacatures in de bedrijfs-, woning-, project-, renovatie-, staal- en betonbouw. Momenteel telt Groep Verelst 427 werkkrachten in Rumst, Putte, Heist-Op-Den-Berg en Ham. Daarmee speelt de groep voluit haar rol als sterke werkgever in de eigen regio.