Maak het gezellig in huis met verlichting

Mag het ook voor jou in de donkere dagen wat gezelliger in huis? Speel dan met verlichting, maar opgelet: combineer wel goed. Integreer naast de functionele verlichting om te kunnen werken, lezen of koken ook ledstrips, vrijstaande lampen of indirecte verlichting om het knus en huiselijk te maken.

Gezelligheid troef met een haard of kachel in huis

Als de koude dagen er weer aankomen, is niets zo gezellig als een knapperend haardvuur. Jammer genoeg heeft een open haard ook heel wat nadelen. Maar geen nood, er zijn heel wat alternatieven op de markt, die qua gezelligheid niet moeten onderdoen voor een open vuur: houtkachels, tegel- of speksteenkachels, gashaarden, elektrische haarden, … De enige moeilijkheid die rest, is de keuze! Daarom een woordje uitleg bij enkele aspecten waar je zeker op moet letten: rendement, veiligheid, gezondheid en natuurlijk de vormgeving.

Natuurlijk daglicht binnenhalen

Natuurlijk daglicht is goed voor de gezondheid. Om zoveel mogelijk daglicht in je woning binnen te halen, kunnen lichtkoepels, dakramen of lichtstraten een oplossing bieden.

Lofts en industriële stijl

Sinds het begin van deze eeuw zijn lofts een echte hype geworden in België. Oorspronkelijk waren het vooral appartementen in verbouwde industriële panden, maar al snel werden ze zo populair dat er ondertussen volledig nieuwe lofts gebouwd worden. Waar je ze ook vindt, of ze nu oud zijn of nieuw, alle lofts hebben twee dingen gemeen: veel licht en veel ruimte – precies wat je nodig hebt om je creativiteit de vrije loop te laten in je interieur.

Welke zonwering voor grote raampartijen?

Onze woningen krijgen vaker een grote raampartij aangemeten, voornamelijk als achtergevel. De zon heeft hier dan ook vrij spel om binnen te treden en de woning fel op te warmen. Er is ruime keuze tussen binnen- en buitenzonwering. Maar welk type zonwering past nu best bij grote ramen?