Bouw- en renovatiepremies anno 2018

Wie bij het (ver)bouwen van een woning extra inspanningen levert om een energiezuinig resultaat te bekomen, kan daarvoor worden beloond. De Vlaamse overheid voorziet immers fikse premies en andere steunmaatregelen. Daarnaast bestaan er ook tussenkomsten van provincies, gemeenten en netbeheerders.

Renovatiepremies 2017 en Bouwpremies 2017: Wat verandert er?

Heb je bouw- of renovatieplannen? Dan ben je vast benieuwd naar de bouw- en verbouwingspremie in 2017. Wat is er nu eigenlijk allemaal veranderd? Hier ontdek je het allemaal!

Vastgoed: een interessante investering, ondanks de stijgende bouwkost?

Sinds de financiële en economische crisis zijn onze overtuigingen over beleggen en investeren flink door elkaar geschud. Het vertrouwen in de verschillende soorten beleggingen is ver te zoeken en dus willen we onze spaarpot graag veilig stellen met een meer solide investering, zoals vastgoed. Maar ook daar lijkt niet alles rozengeur en maneschijn, want de kosten die met de nieuwbouw van een woning gepaard gaan – en dan vooral die van de bouwgrond zelf – zijn de voorbije jaren alleen maar gestegen. Is het vandaag dan nog interessant om te investeren in vastgoed?

Hoe lang duurt het voor je energiebesparende investeringen terugverdiend hebt?

Energie besparen heeft alleen maar voordelen! Je geeft minder uit én het is goed voor het milieu. Energiebesparende maatregelen blijven een flinke investering waarvan je op termijn graag de vruchten wil plukken. Hoe lang die termijn precies is en hoeveel je precies gaat besparen, kom je te weten als je de terugverdientijd van je investering berekent.

Bouwen naar je budget

Je eigen woning bouwen is waarschijnlijk het grootste project in je leven. Niet voor niets dromen velen er al jaren van voor ze eraan beginnen. Maar wanneer het dan eindelijk zover is, brengt het prijskaartje je al snel weer met beide voeten op de grond: een nieuwbouwwoning is meestal ook een grote investering. Hoe kan je dan bouwen met een beperkt budget? Tijd voor enkele tips die wonen betaalbaar houden.