De 6 voorwaarden van een BEN woning

Vanaf 2021 zullen alle nieuwe woningen volgens de principes van Bijna Energie Neutraal moeten worden gebouwd. Vandaar dat je nu al beter anticipeert op deze verplichting. Kiezen voor een BEN-woning is slim en toekomstgericht kiezen. Maar wat houdt dit precies in?

Fan van “BEN”: Bijna Energie Neutraal

BEN is een succesverhaal! Bijna Energie Neutraal (BEN) wordt vanaf 2021 de nieuwe norm in heel Europa. Dat lijkt veraf, maar is het zeker niet als we praten over het bouwen van een gezinswoning waar je vaak tot 40 jaar lang in woont. Woningbouw Verelst is fan van BEN-bouwen en moedigt iedereen aan om nu al van alle voordelen te genieten.

e-peil E16: Verelst bouwt bijzonder energiezuinige woning

Verelst woningbouw is trots te mogen melden dat wij voor één van onze klanten een woning hebben gebouwd dat een
E-peil haalt van E16 dankzij de installatie van zonnepanelen, blowerdoormeting en een warmtepomp !

Familie Wouters trots op hun BEN-woning.

Een van onze eerste ervaringen met BEN was de woning Wouters in Ranst een tweetal jaar geleden. Het gezin Wouters kwam bij ons met een heel bewuste vraag: ze wilden een nieuwe woning met een lage gebruikskost, die bovendien onafhankelijk zou zijn van de almaar stijgende energieprijzen. Het logische antwoord was een doordachte combinatie van technieken met een zo gunstig mogelijk eindverbruik – een BEN-woning dus, al was BEN op dat moment nog niet gedefinieerd. De familie Wouters bouwde zo een BEN-woning ‘avant la lettre’.
Een goed begin…

Verelst is BEN voorloper!

BEN staat voor bijna-energieneutraal. Vanaf 2021 wordt bouwen volgens de BEN-principes de nieuwe standaard in Vlaanderen en Europa. Bij Verelst zijn we ervan overtuigd dat energiezuinig bouwen de toekomst is en zijn we nu al klaar voor BEN. Daarom zijn we vanaf nu BEN-voorloper. Zo engageren we ons, samen met een hele groep andere bouwprofessionals, om (ver)bouwers met raad en daad bij te staan in hun BEN-project.

Investeren in een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen?

Je wilt met volle overtuiging investeren in hernieuwbare energie en je woning en het sanitair water zo natuurlijk mogelijk verwarmen. Met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp ligt de keuze niet zo eenvoudig.