Verelst Bedrijfsbouw & Wim Verhuur slaan handen in elkaar voor de bouw van het Mechelse retailpark Malinas.

Sinds september 2020 zijn de werken aan het retailpark Malinas, in opdracht van Mitiska REIM, in de lus aan de R6 te Mechelen-Noord gestart. Verelst Bedrijfsbouw heeft het genoegen om dit mooie project, één van de grootste commerciële vastgoedprojecten in Vlaanderen met 27.500 m² bruto-vloeroppervlakte en plaats voor 20 winkels, te kunnen realiseren. 

Boeiend artikel over het bouwen van Facq Merelbeke in Infosteel

Er verscheen een boeiend artikel over de imposante site met unieke gevel van Facq te Merelbeke. Het spreekt voor zich dat wij trots zijn dat wij - Verelst Industriebouw, Verelst Staalbouw en Verelst Betonbouw - deze site voor één van onze grootste klanten én partner hebben mogen bouwen

Verelst bouwt voor Resolve Old Road Business Park

Er verscheen een mooi artikel over het Old Road Business Park in Bouwen aan Vlaanderen. 
Verelst Bedrijfsbouw realiseerde dit project, ontworpen door Tecro & Krea, met de grootste zorg voor Resolve. 

 

Vast Goed Vastgoedcongres

Op 17 oktober organiseert #project2800 Vast Goed in en rond Mechelen. Een vastgoedcongres met in de hoofdrol Mechelen en de ruime regio daarrond.

Verelst wint Construsoft BIM Award in de categorie Publieke Projecten met het model van het Imelda Ziekenhuis

De Construsoft BIM Awards 2019 werden uitgereikt. De deelname van Groep Verelst met het Imelda Ziekenhuis in de categorie publieke projecten Benelux werd bekroond met een Award. Mark Wildiers, Sr. BIM-modelleur bij de eigen Teken- en Studiedienst van Groep Verelst, heeft de renovatie van de inkomhal van het Imelda Ziekenhuis te Bonheiden gemodelleerd. De jury was erg onder de indruk van de techniciteit van het model.

Verelst bouwt voor Facq in Merelbeke

Op 1 februari brachten Damien Vanden Dael, CEO van Facq en Kurt Geens, CEO van Groep Verelst een bezoek aan de impressionante Facq werf in Merelbeke. Het is het 30ste project dat Verelst Bedrijfsbouw & Renovatie voor Facq mag realiseren.
De beide CEO’s wilden op deze manier alle betrokkenen bij het grootse project een hart onder de riem steken.

Hoogste ruwbouwpunt van nieuwe tribune KV Mechelen bereikt

Vandaag, vrijdag 6 juli, gaat de laatste werkdag voor het officiële bouwverlof in. Maar wees gerust: in het AFAS Stadion wordt de komende weken wel naarstig verder gewerkt. Vandaag bereikten we al het hoogste punt van de ruwbouwwerken.

Sociaal woonproject Azijn in Deurne gelanceerd!

Drie miljard euro, dat recordbedrag werd de voorbije vier jaar geïnvesteerd in de bouw en renovatie van sociale woningen in Vlaanderen. Een groot deel ervan werd gerealiseerd in Antwerpen. De hele inhaaloperatie neemt intussen zo’n vaart dat sommige huisvestingsmaatschappijen hebben aangeven dat ze op de limiet zitten van wat ze aankunnen. Daarom gaf Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans vorig jaar 10 miljoen euro extra om sociale huisvestingsmaatschappijen - die sterk investeren in de bouw en renovatie van sociale woningen - financieel te ondersteunen.

Imeldaziekenhuis krijgt na 38 jaar een verjongingskuur!

Het Imeldaziekenhuis in Bonheiden krijgt een grondige makeover, met een nieuwe toegangshal, een cafetaria, een nieuwe plek voor de diensten onthaal en inschrijvingen en plaats voor infomomenten. De parking wordt ook uitgebreid.

Groep Verelst bouwt nieuwe businesstribune voor KV Mechelen en wordt tegelijkertijd partner voor 5 jaar.

Op 11 april start Verelst Bedrijfsbouw & Renovatie voor KV Mechelen met de afbraak van de oude hoofdtribune en de bouw van de nieuwe businesstribune. De tribune kost 16 miljoen euro en zal tegen de eerste competitiewedstrijd speelklaar zijn.

Eerste steenlegging Den Box in Haacht

In Haacht is de eerste steen gelegd van vrijetijdscomplex Den Box. Op de plaats van het vroegere B-voetbalterrein aan Den Dijk komt een nieuw vrijetijdscomplex met een grote zaal die voldoende ruimte biedt voor 1.500 fuif- of concertgangers. De zaal wordt akoestisch geïsoleerd en kan gebruikt worden door Haachtse verenigingen voor uiteenlopende activiteiten, zoals diverse zaalsporten, fuiven en concerten.

Verelst start aan nieuwbouw Steylaerts

De verhuis van Steylaerts uit Berlaar naar Lier komt een stap dichterbij. Na het bouwverlof start Verelst Bedrijfsbouw & Renovatie met de werken aan de nieuwe showroom en het administratief torengebouw van de specialist in tegels en badkamerrenovaties. Het nieuwe complex komt langs de Aarschotsesteenweg en de Schollebeekstraat te liggen. “Onze nieuwe vestiging gaat vast en zeker opvallen bij het binnenrijden van de stad”, aldus ceo Patrick Steylaerts.

Nieuw distributiecentrum voor Carglass®!

In de loop van april start Verelst Bedrijfsbouw met de werken aan het nieuwe distributiecentrum van Carglass Distribution in Bilzen. Dat gebeurt in opdracht van Montea, die verantwoordelijk is voor het totaalproject. “Het is een mooi logistiek project met een omvang zoals we er in het verleden meerdere per jaar deden”, zegt CEO van Groep Verelst Kurt Geens.

Nieuw retail park van Redevco in Ternat: streven naar een BREEAM “excellent” certificaat!

Verelst zal in opdracht van Redevco eind maart starten met de bouw van een retail park in Ternat. Met dit project willen ze graag een BREEAM "excellent" certificaat behalen omdat duurzaamheid vandaag zeer belangrijk is voor zowel de investeerder als de retailer. Redevco is hierin heel ambitieus. Om hun doel te kunnen bereiken is een nauwe samenwerking met alle stakeholders nodig, ook met de toekomstige huurders.

Verelst Bedrijfsbouw en Renovatie bouwt nieuw huis voor levensgenieters

De nieuwbouw van TastToe biedt de liefhebbers van een lekker en kwalitatief glas weldra nog heel wat extra’s. In maart 2017 opent een gloednieuw huis met bijzondere dranken de deuren. Verelst Bedrijfsbouw en Renovatie bouwt in opdracht van GJN Vastgoed deze opvallende constructie.

Opening van het Belgian Football Center!

Vorige week opende het Belgian Football Center in Tubeke haar deuren. Roberto Martínez, bondscoach van de Rode Duivels, en François De Keersmaecker, voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, woonden de officiële inhuldiging van het hotel bij. Ook Verelst Bedrijfsbouw en Renovatie was van de partij.

Verelst Bedrijfsbouw bouwt Facq showroom en sanicenter in Hasselt.

FACQ, sanitair & verwarming, zal eind 2016 te Hasselt een gloednieuwe showroom voor particulieren en een sanicenter voor de professionelen in de sanitaire sector openen.

2 nieuwe ontwikkelingen voor Q-Food

Verelst Bedrijfsbouw & Renovatie bouwt voor Q-food Ardenne de nieuwe vestiging op de industriezone Ardenne Logistics in Neufchâteau. Q-food is een bestaande klant, voor wie we reeds een bouw in Lokeren mochten realiseren. Het startschot werd dus nu gegeven voor de bouw van een industrieel pand van 4.000 m². De vestiging zal instaan voor de productie van vers vlees en diepvriesproducten bestemd voor zowel de Belgische markt als exportmarkten.

Elegant kantoor voor Cibor in Meerhout

Onlangs leverde Verelst Bedrijfsbouw en Renovatie voor haar klant Cibor een geslaagd bedrijfsgebouw op. In december nam Cibor zijn intrek in de gloednieuwe bedrijfsgebouwen in Meerhout.

Bedrijfsbouw Verelst en Resolve realiseren Carglass® Mechelen

Een nieuw en opvallend gebouw op het Industrieterrein Noord in Mechelen: de nieuwe thuishaven van Carglass® Mechelen. Hier wil de specialist in voertuigbeglazing nog beter beantwoorden aan de hoge eisen van haar klanten. Niet toevallig deden ze voor de realisatie een beroep op een solide combinatie: Resolve (Real Estate Solutions Verelst), Bedrijfsbouw Verelst en de architecten van Tecro&Krea.

Belgian Football Center, een huis voor het voetbal

Verelst zal instaan voor de verdere ontwikkeling van het sporttechnisch centrum van de KBVB in Tubeke, het “Belgian Football Center”.

Verlichting in kantoren: het verborgen besparingspotentieel

Bij “energiebesparing in gebouwen” denken we meestal meteen aan verwarming en fossiele brandstoffen. De nieuwsberichten van de laatste maanden over het dreigende stroomtekort laten echter duidelijk zien dat ook elektriciteit niet onbeperkt beschikbaar is. In een recent rapport pleit de Bond Beter Leefmilieu (BBL) er dan ook voor om een deel van het toekomstige tekort op te vangen door minder stroom te verbruiken. En België heeft nog heel wat besparingspotentieel, zo blijkt.

Welke EPB-eisen voor bedrijfsgebouwen?

Niet alleen woningen, maar ook industrie- en kantoorgebouwen moeten voldoen aan de EPB-wetgeving. De EPB-eisen zijn afhankelijk van de bestemming van het gebouw. Als bouwheer van een nieuw bedrijfsgebouw bent u maar beter op de hoogte van alles wat met energieprestatie en binnenklimaat te maken heeft.

Bedrijfsgebouwen groen maken: letterlijk en figuurlijk

Bedrijven investeren vandaag meer in groendaken en groengevels, maar ook regenwaterrecuperatie is een toepassing om een bedrijf op ecologische wijze te laten meedraaien.