Verelst STAPP20 webapp voor nieuwbouw

Het bouwproces van jouw nieuwe woning op de voet volgen? Dat kan, dankzij onze webapplicatie STAPP 20. Duidelijke deadlines, transparante communicatie en een zo kort mogelijk bouwproces vormen hier de basis. Want zo bouwen wij graag!

In 20 stappen naar je nieuwe thuis met webapp STAPP20

Met de nieuwe webapp STAPP20 begeleidt Verelst Woningbouw iedereen bij het bouwen van zijn of haar droomhuis. De app is bijzonder gebruiksvriendelijk en zorgt in essentie voor meer transparantie tijdens het bouwproces. Hoe meer inzicht de klant heeft in het hele proces, hoe steviger zijn keuzes en hoe vlotter alles verloopt. Dat kan voor iedereen in 20 stappen.

Wegwijs in het huidige bouw-ABC

Wie vandaag zijn droomhuis wil bouwen, wordt al snel ondergedompeld in een bad van vreemde bouwtermen. S-peil, E-peil, SPF, U-waarde,… klinken bij velen als Chinees in de oren. Maar jij weet er alles van, tenminste als je onderstaande uitleg goed leest!

BEN of passief bouwen: wat is het verschil?

De knoop is doorgehakt: je gaat eindelijk je droomhuis bouwen. Natuurlijk wil je levenslang van deze investering genieten. Dus kies je resoluut voor een ecologische woning. Alleen is de vraag wat nu het beste is: een BEN-woning bouwen of een passiefhuis bouwen?

Het jaar van het S-peil

Vanaf 1 januari 2018 vervallen het verplichte maximum K-peil en de maximaal toegelaten netto-energiebehoefte voor verwarming bij nieuwbouwprojecten. Ter vervanging daarvan komt nu het S-peil: een indicator van de energie-efficiëntie van de gebouwschil. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, want veel verandert er niet. Kleine woningen worden nu zelfs minder benadeeld dan voorheen. Hieronder alvast wat meer info.

Meegroeiwoning: toekomstgericht bouwen voor levenslang wonen

Een eigen woning waar je de rest van je dagen kan doorbrengen, is vaak de belangrijkste investering in een mensenleven. Alleen zien we bij het ontwerp van onze droomwoning vaak, vreemd genoeg, dit langetermijnperspectief over het hoofd. Onze behoeften veranderen doorheen de verschillende levensfasen en dus ook de functionaliteit van onze woning. Een meegroeiwoning biedt hier de oplossing. Want door bij het bouwen van de nieuwbouw rekening te houden met en aantal slimme elementen, zorgen we ervoor dat de woning makkelijk en goedkoper kan aangepast worden naar de nieuwe behoeften.

Kangoeroewoning bouwen: samen wonen en toch apart

We worden allemaal een dagje ouder en de bouwgronden worden schaarser. Een kangoeroewoning bouwen is een oplossing: samen wonen en toch apart onder één dak. Maar is zo’n kangoeroewoning wel zo snel gebouwd? Wat zijn de voorwaarden en wat mag volgens de huidige wetgeving?

Isolatie, luchtdichtheid en ventilatie: een onafscheidelijk trio

Wie de stap zet naar een energiezuinige woning – dat zijn bv. passieve en BEN-woningen, maar in toenemende mate ook de ‘gewone’ huizen die aan de EPB-eis voldoen – ontdekt al snel dat hier meer bij komt kijken dan een dik isolatiepakket. Ook luchtdichtheid en ventilatie spelen een belangrijke rol in de energieprestatie van je woning en hangen bovendien nauw samen met de isolatie en met elkaar. Hoe werken die drie aspecten samen? En wat is hun invloed op de brandveiligheid van een woning?

Sleutel-op-de-deur: minder zorgen, minder vrijheid?

Je hebt een drukke job en een gezin met kinderen. Bovendien heb je ook graag nog een sociaal leven. Je agenda zit dus altijd vol. De nieuwbouw van je woning daar nog bijnemen, kan een behoorlijke uitdaging zijn! Dan is sleutel-op-de-deur een interessante oplossing: alles wordt voor jou geregeld en je woning komt in orde, bijna zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Maar natuurlijk wil je ook dat je huis helemaal je eigen ding is. Hoe groot is dan je eigen inbreng bij een sleutel-op-de-deurwoning?

Wie regelt EPB bij sleutel-op-de-deur?

Woningen anno 2014 moeten voldoen aan het EPB-decreet. Wanneer je je woning sleutel-op-deur laat bouwen, hoef je je geen zorgen te maken over de EPB-aangifte. Tenminste als het om een volledig afgewerkte woning gaat. Bij een winddichte ruwbouw ligt het complexer.