Boeiend artikel over het bouwen van Facq Merelbeke in Infosteel

Er verscheen een boeiend artikel over de imposante site met unieke gevel van Facq te Merelbeke. Het spreekt voor zich dat wij trots zijn dat wij - Verelst Industriebouw, Verelst Staalbouw en Verelst Betonbouw - deze site voor één van onze grootste klanten én partner hebben mogen bouwen

Imposante site met unieke façade

Een façade van maar liefst 300 meter lang, pal naast de drukke E40: geen wonder dat de nieuwe vestiging van FACQ in Merelbeke sterk in het oog springt. Zeker omdat er sprake is van een langgerekte vliesgevel met een licht golvende inoxbekleding, die het geheel een ultrastrakke, dynamische uitstraling geeft. De gesloten gevelpartij met het karakteristieke groen-witte bedrijfslogo maakt het plaatje compleet.

Een imposant gebouw met een indrukwekkende architectuur die de sterke positie van het bedrijf op de Belgische markt extra in de verf zet: dat was de ambitie van FACQ toen het zijn plannen voor de realisatie van de nieuwe site in Merelbeke ontvouwde. De strategische ligging en de grootte van het perceel – 3,2 hectare langs de E40 – boden de specialist in badkamers, verwarming en energiebesparende oplossingen heel wat mogelijkheden.

Alle diensten van FACQ zijn gecentraliseerd in het nieuwe gebouw, dat een logistiek center van 15.000 m², een Collect & Go-dienst, een Contact Center, een showroom van 3.000 m², een Sanicenter van 3.000 m² met een voorraad van meer dan zevenduizend artikels en uiteraard ook 2.500 m² kantoorruimte omvat. Zowel particulieren als professionals kunnen er terecht voor advies, begeleiding en aankopen. In de voorbehouden ontvangstruimtes worden professionele klanten vooruitgeholpen en kunnen deze ook hun eigen klanten uitnodigen.

Delen: