Comfortabel én energiezuinig bouwen?

Jouw nieuwe thuis klaar voor de toekomst!

In deze speciale tijden, waar de prijzen van de fossiele brandstoffen ongezien hoog zijn, bouwen wij voor onze klanten alleen nog maar woningen met een E-peil lager dan 20, dus lager dan de verplichte BEN-norm.

Al onze nieuwbouwwoningen rusten wij uit met vloerverwarming, warmtepomp en zonnepanelen. Wij bouwen voor jou als vanzelfsprekend een woning die quasi volledig onafhankelijk is van fossiele brandstoffen. Hierdoor zal je in de loop der jaren duizenden euro’s besparen.

Bovendien zal je in je nieuwe woning, die volledig op jouw maat en instapklaar gebouwd wordt, kunnen genieten van een heerlijk gelijkmatige temperatuur, en dat lekker “comfy” op blote voetjes.

Lees er hier alles over.

Meer dan BEN als basis!

Sinds 2021 is BEN (Bijna Energie Neutraal) bouwen in Vlaanderen, en zelfs in heel Europa, verplicht. Een BEN-woning heeft een E-peil van maximaal 30.

Het bijzondere aan deze nieuwe woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Bovendien wordt de energie die nodig is opgewekt uit groene energiebronnen.

Wij gaan voor jou nog een stap verder door een nieuwe thuis te bouwen met een maximaal E-peil 20, dus sowieso Meer dan BEN! Wij voorzien onze nieuwbouwwoningen standaard van een goede isolatie, 3-dubbel glas, een ventilatiesysteem Type D, vloerverwarming (op het gelijkvloers en in de badkamer), een lucht-water warmtepomp, en PV-panelen met een Energie Management Systeem.

Jouw voordelen

  • Comfortabel wonen in elk seizoen
  • Perfecte luchtkwaliteit
  • Een gelijkmatige temperatuurverdeling
  • Erg laag energieverbruik: uitsluitend elektriciteit!
  • Verlaagd btw-tarief van 6% op warmtepomp en PV-panelen
  • Quasi volledige loskoppeling van fossiele brandstoffen!!
  • Klaar voor de toekomst
  • Lekker op je blote voetjes lopen in elk seizoen

Luchtdichte isolatie

De luchtdichtheid vormt samen met de isolatie van de gebouwschil en de ventilatie een onlosmakelijk trio om de energiefactuur van jouw woning te verlagen en een gezond binnenklimaat te verzekeren.

De muren van jouw nieuwe woning worden met harde isolatieplaten geïsoleerd, die ongevoelig zijn voor schimmels, bacteriën en insecten. Het dak wordt geïsoleerd met glaswol, die netjes aansluit op de muurisolatie, en de vloer wordt geïsoleerd met een gespoten polyurethaan hardschuim.  

Dankzij deze manier van luchtdicht isoleren zal jouw nieuwe thuis geen warmte verliezen
 

Ventilatie

Een luchtdichte woning vereist een performant ventilatiesysteem dat instaat voor het behoud van een gezond binnenklimaat. In jouw nieuwe woning wordt er dan ook een ventilatiesysteem Type D geïnstalleerd.

Dit ventilatiesysteem met 2 ventilatoren in de unit en het bijhorende kanalennet zorgt ervoor dat de aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van gebruikte binnenlucht volledig mechanisch verloopt. Bovendien wordt de toegevoerde lucht gefilterd en op een aangename temperatuur gebracht, wat de luchtkwaliteit aanzienlijk verhoogt.

3-dubbel glas

Ja, onze nieuwbouwwoningen worden ook uitgerust met 3-dubbel glas, of hoog rendementsglas dat extra isolerend is. 

3-dubbel glas bestaat uit een metaalcoating met drie glasplaten en 2 spouwen. De ruimte tussen de glasbladen is gevuld met een milieuvriendelijk edelgas. Het voordeel van deze gasvulling is dat de koude van buiten niet doorgegeven kan worden naar binnen, en vice versa. De metaalcoating in de spouw zorgt ervoor dat de warmte gereflecteerd wordt en daardoor grotendeels in de woning blijft.

Vloerverwarming

Loop jij ook graag binnenshuis rond op je blote voetjes?
Dan kan je dat zeker in jouw nieuwe thuis, want met vloerverwarming is dat des te aangenamer.

Onze woningen worden standaard uitgerust met vloerverwarming op het gelijkvloers, en in de badkamer. Bij vloerverwarming worden er verwarmingselementen onder het vloeroppervlak geplaatst, die ervoor zorgen dat de ruimtes efficiënt verwarmd worden. Hierdoor geniet je in elk seizoen van een gelijkmatige temperatuurverdeling in jouw woning, en kan je de volledige ruimte benutten voor de inrichting van jouw woning gezien er geen andere losse verwarmingselementen nodig zijn.
 

In combinatie met de juiste isolatie, en met een lucht-water warmtepomp, zal vloerverwarming resulteren in een aanzienlijke kostenbesparing. Eénmaal de woning is opgewarmd, zal deze ook makkelijk haar gelijkmatige temperatuur behouden.

Lucht-water warmtepomp: Quasi volledig los van fossiele brandstoffen!

Door de installatie van een lucht-water warmtepomp wordt jouw nieuwe woning quasi volledig losgekoppeld van de nood aan fossiele brandstoffen. Deze warmtepomp onttrekt energie uit de buitenlucht en zet deze efficiënt om in warmte-energie voor de vloerverwarming van jouw woning en de verwarming van water.


De buitenunit bevat een warmtepomp die de warmte uit de omgevingslucht absorbeert met behulp van een koelmiddel en condensor. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om het water in de binnenunit op te warmen. 75% van de benodigde energie wordt uit de natuur gehaald, wat deze oplossing zeer energiezuinig maakt. Voor slechts 25% van de benodigde energie is er elektriciteit nodig.
 

Een warmtepomp, in combinatie met PV-panelen, zorgt ervoor dat jouw woning quasi 100% groene stroom gebruikt!

PV-panelen

Jouw nieuwe woning wordt voor de productie van elektriciteit, nodig voor ondermeer de werking van de warmtepomp, uitgerust met PV-panelen met een Energie Management Systeem (EMS). Op hellende daken worden full black zonnepanelen zonder aluminium frame geplaatst, omdat deze esthetisch mooier ogen. Bij platte daken worden zwarte panelen met aluminium randen geplaatst.

Dankzij het bijgeleverde EMS-systeem krijg je een inzicht in de opbrengst van je PV-panelen. De PV-panelen worden indien mogelijk op het oost-west georiënteerde dakvlak geïnstalleerd om zo de productie van energie over de hele dag te spreiden. Het aantal panelen wordt bepaald in functie van wat jouw woning vereist.

OPTIONELE BATTERIJOPLOSSING

Wil jij jouw nieuwe thuis nog energie-efficiënter maken?

Dan kan jouw systeem uitgerust worden met een batterijoplossing, die ervoor zorgt dat de overproductie van elektriciteit wordt opgeslagen. Deze opgeslagen groene stroom kan dan op een ander moment ingezet worden.

SAMEN MET ONS COMFORTABEL EN ENERGIEZUINIG BOUWEN?

Jouw nieuwe thuis klaar voor de toekomst, en voor de volgende generaties?

Kom dan zeker eens bij ons langs om jouw woondroom te bespreken.

Onze bouwadviseurs vertellen je graag hoe wij werken, en wat wij voor jou kunnen betekenen.

Wij bouwen jouw woning volledig op maat én instapklaar, en dit zowel op onze eigen gronden als op jouw grond.

Bel ons op 015 30 03 60 of druk op de onderstaande knop voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Delen: