Dag van de Stagiair - Arnaud liep stage bij Verelst Projectontwikkeling

Op de ‘Dag van de stagiair’, worden de stagiaires in de kijker gezet. Dit jaar mochten we alweer heel wat stagiaires verwelkomen bij Groep Verelst. Op deze speciale dag plaatsen we graag één van hen in de kijker. Maak kennis met Arnaud Seutin, stagiair bij Verelst Projectontwikkeling in de periode februari-mei.

Warm welkom

Wat spannend, die eerste stagedag! De stress viel voor Arnaud gelukkig snel weg. “De eerste stagedag verliep vlot. HR Manager Kristine gaf me een warm welkom. Zij maakte me wegwijs doorheen de kantoorgebouwen in Putte en stelde me voor aan collega’s van diverse afdelingen.  Vervolgens had ik een afspraak met Gino, Afdelingshoofd van de Preventiedienst, voor het veiligheidsonthaal. Nadien kon ik uitgebreid kennismaken met mijn eigen team.”, vertelt Arnaud.

Verantwoordelijkheid en ondernemerschap vanaf dag 1

“Vanaf het begin werd er vanuit het team een grote zelfstandigheid verwacht. Met een breed takenpakket werd ik uitgedaagd en kreeg ik verantwoordelijkheid en vertrouwen. Uiteraard verliep niet altijd alles zonder slag of stoot, de stage ging zeker gepaard met vallen en opstaan!” lacht Arnaud. “Er heerst binnen de Groep een open cultuur waar initiatief nemen aangemoedigd wordt. Al vanaf dag 1 kreeg ik de ruimte om initiatief te nemen en stelde ik me ondernemend op.”

Communiceren in een professionele context

“Ik heb enorm veel bijgeleerd. Niet enkel op inhoudelijk vlak, ook wat betreft communiceren in een professionele context. De voorbije 2 jaren werden gedomineerd door beperkt sociaal contact vanwege het coronavirus. Het was voor mij dus even wennen, ik moest opnieuw leren omgaan met sociaal contact, zéker in een professionele omgeving die me voordien onbekend was.”

Gevarieerd takenpakket

Arnaud nam tijdens zijn stage diverse taken op zich, waarbij hij samenwerkte met alle leden van het team Projectontwikkeling.

“Ik ga van nature heel georganiseerd te werk. Ik maakte meteen een Excel sheet aan die me hielp om een overzicht te bewaren over de taken om zo prioriteiten te stellen.”, vertelt Arnaud. “Buiten een grote tas koffie om de dag te starten zag geen enkele dag er hetzelfde uit. Een gevarieerd takenpakket met opdrachten op zowel korte als langere termijn zorgden voor veel variatie.” Arnaud legde zich onder andere toe op marktonderzoek van verschillende regio’s, bracht prijzen en behoeften in kaart en onderzocht op basis daarvan opportuniteiten voor Verelst Projectontwikkeling. Ook onderhield hij contacten met makelaars en gemeenten, maakte hij een schatting, ging hij op zoek naar leegstaande panden en kreeg hij de kans om mogelijkheden voor een ontwikkelingsgrond uit te tekenen. “Het uittekenen van de mogelijkheden was een leuk puzzelwerkje, waarbij ik rekening diende te houden met bepaalde bouwnormen.”

“Het project ‘Aan den berm’ in Mortsel heb ik nauw mee kunnen opvolgen. Ik heb de werf twee keer bezocht, kon de evolutie op de voet volgen en mocht mijn creativiteit inzetten bij het ontwerpen van enkele reclamepanelen.”, vertelt Arnaud enthousiast.

Naast een studie binnen zijn gekende thuisbasis Heist-op-den-Berg, onderzocht Arnaud ook enkele Franstalige regio’s. “Ik ben relatief vertrouwd met de Franse taal. Mijn ouders spreken onderling Frans en ik woonde tot mijn zesde levensjaar in Brussel, waar ik meer Frans dan Nederlands sprak. Toch vormde deze opdracht een heuse uitdaging vanwege specifieke vakterminologie en andere wetgeving.”

Bedankt voor de fijne tijd en jouw harde werk, Arnaud! Heel veel succes met wat er op jouw pad komt!

Kom jij ook stage lopen bij Groep Verelst?

Jouw theoretische kennis omzetten in de praktijk? Dat kan bij Groep Verelst!

Binnen onze Groep kan je stage lopen bij verschillende diensten (zowel binnendienst- of buitendienst) én bij verschillende Business Units (Woningbouw, Projectbouw, Bedrijfsbouw, Projectontwikkeling, Staal-en Betonbouw).
In een kennismakend gesprek bekijken we op basis van je persoonlijkheid, technische competenties en interesses welke functie het best bij je past. Op deze manier ondersteunen we je graag in de zoektocht naar een passende stage! Als stagiair bij Groep Verelst, zorgen we voor een kwalitatieve en professionele begeleiding.

Zie je jezelf als Tekenaar, Werkvoorbereider, Calculator, Werfleider of Assistent- projectleider? Of kom je stage lopen bij HR, Marketing - Communicatie of Projectontwikkeling? Ook een bachelor- of masterproef bij ons uitvoeren kan!


Twijfel niet en neem contact op met onze Recruiter Klaar via jobs@werkenbijverelst.be of op het nummer 0475/86.69.31.

Tot snel?

Delen: