Nieuw retail park van Redevco in Ternat: streven naar een BREEAM “excellent” certificaat!

Verelst zal in opdracht van Redevco eind maart starten met de bouw van een retail park in Ternat. Met dit project willen ze graag een BREEAM "excellent" certificaat behalen omdat duurzaamheid vandaag zeer belangrijk is voor zowel de investeerder als de retailer. Redevco is hierin heel ambitieus. Om hun doel te kunnen bereiken is een nauwe samenwerking met alle stakeholders nodig, ook met de toekomstige huurders.

Het streven naar dit BREEAM “excellent” certificaat vereist meerdere inspanningen op het gebied van ecologie, energie, management, transport etc.. Zo zijn er onder meer strengere isolatievoorwaarden, recyclage van het abraakmateriaal, energie-efficiënte installaties, veilige fietsinfrastructuur, groene daken en buitenterrassen voor het personeel.

Zelfs de bouwmaterialen worden – indien mogelijk – geselecteerd op basis van het “Cradle to Cradle”-principe.

Het retail park ligt aan de Morettestraat in Ternat, nabij de afrit van de E40, waar nu Brico Plan-it al is gelegen.
De herontwikkeling van deze oude IKEA-site voorziet ruimte voor een nieuwe Brico Plan-it en 13 bijkomende medium-sized retail units.
Er zal een gevarieerd aanbod zijn van  winkels in mode, home decoratie, cosmetica, een restaurant en een supermarkt. Bovendien worden er ook 900 gratis parkeerplaatsen voorzien. Brico Plan-it zal gedurende de werken geopend blijven.

Verelst Bedrijfsbouw kijkt er alvast naar uit om haar duurzame steentje bij te dragen aan dit mooie project.

Delen: