Verelst start aan nieuwbouw Steylaerts

De verhuis van Steylaerts uit Berlaar naar Lier komt een stap dichterbij. Na het bouwverlof start Verelst Bedrijfsbouw & Renovatie met de werken aan de nieuwe showroom en het administratief torengebouw van de specialist in tegels en badkamerrenovaties. Het nieuwe complex komt langs de Aarschotsesteenweg en de Schollebeekstraat te liggen. “Onze nieuwe vestiging gaat vast en zeker opvallen bij het binnenrijden van de stad”, aldus ceo Patrick Steylaerts.

Steylaerts is reeds sinds de oprichting van het bedrijf in 1961 door de ouders van Patrick Steylaerts, actief vanuit Berlaar. “De verhuis zal dus met een beetje weemoed in het hart zijn.” De continue groei ligt aan de basis voor de verhuis naar Lier. “Met een omzet van 31 miljoen euro was 2016 reeds het 30ste opeenvolgende jaar met een omzetstijging voor ons bedrijf. Dat doet ons in Berlaar achter de feiten aanlopen. In Lier zal dat met een magazijn van 10.000 vierkante meter, een toonzaal van 2.000 vierkante meter en een administratieve toren met drie verdiepingen niet langer het geval zijn.”

Blikvanger in eigen regio

Op de site zullen de oude bedrijfsgebouwen van Cartonnages Donckers, die vroeger dienst deden als bottelarij en het distributiecentrum van Coca-Cola en daarvoor als Schoenfabriek Van der Wee, worden omgetoverd tot een moderne en uitdagende landmark. “Het gaat om een spectaculair project waarbij de twintig jaar oude gebouwen zonder afbraak tot toonzaal- en administratieruimte, en performante opslag- en werkplaatsen worden omgebouwd”, licht Rik Liekens van architectenbureau Architeam uit Boortmeerbeek toe.

Verelst Bedrijfsbouw & Renovatie staat uiteraard te trappelen om aan het karwei te beginnen. “Dit is een heel mooi project”, vertelt Stefaan Celen, hoofd renovatiebouw bij Verelst. “Als we kunnen meewerken aan een echte blikvanger in onze eigen regio, dan zijn we natuurlijk extra gemotiveerd. Het wordt een hele uitdaging om in augustus 2018 klaar te zijn!”

Parel

Met het project is een investering van zo’n 15 miljoen euro gemoeid. “Wij investeren weliswaar elk jaar in onze infrastructuur, maar dit is natuurlijk van een andere orde”, verduidelijkt Patrick Steylaerts. “De nieuwe toonzaal zal een pareltje worden, helemaal in de stijl van onze showrooms in Wijnegem en Temse. Bovendien zal er bij de bouw maximaal worden gekozen voor natuurlijke en ecologische oplossingen.”

De deuren zullen in augustus 2018 opengaan.

Delen: