Verelst wint Construsoft BIM Award in de categorie Publieke Projecten met het model van het Imelda Ziekenhuis

De Construsoft BIM Awards 2019 werden uitgereikt. De deelname van Groep Verelst met het Imelda Ziekenhuis in de categorie publieke projecten Benelux werd bekroond met een Award. Mark Wildiers, Sr. BIM-modelleur bij de eigen Teken- en Studiedienst van Groep Verelst, heeft de renovatie van de inkomhal van het Imelda Ziekenhuis te Bonheiden gemodelleerd. De jury was erg onder de indruk van de techniciteit van het model.

De vernieuwing van het inkomgedeelte van het Imelda ziekenhuis te Bonheiden, ontworpen door Boeckx Architects werd met het oog op de uitvoering gemodelleerd. Door de grillige vormen en de verdraaiing van de bouwlagen was het opportuun om het project uit te werken in 3D. Zo werd er een totaalbeeld verkregen waardoor de moeilijke knopen in kaart konden gebracht worden. Het geringe aantal kolommen op het gelijkvloers noodzaakte de onderaannemer van de houten dakbalken er eerst toe zijn uitvoeringsstudie te maken op het referentiemodel van het IR-bureau.

Dit model werd ook de basis voor het modelleren van de prefab balken van de kelder en de kolommen van het gelijkvloers. Wat op zich dan weer de basis was voor de productietekeningen van Verelst Beton- en Staalbouw en Ergon. Prefab betonwanden, zelfdragende onderdakplaten, gevelbeplating, afwerkstukken, enz. zijn allemaal besteld op basis van dit model via de organisator, lijsten en betontekeningen.

Afroepen van materialen en montage op de werf is allemaal gebeurd via Trimble Connect. Zowel in de ontwerpfase als in de uitvoering heeft het 3D model ervoor gezorgd dat het krappe schema gerespecteerd kon worden.

Groep Verelst is fier op zijn medewerkers voor het behalen van deze Award en zal met laaiend enthousiasme zich blijven engageren voor de uitbouw van deze BIM-processen.

Delen: