Bij Verelst Woningbouw & Renovatie dragen we kwaliteit & energie hoog in het vaandel. Het bouwen van een woning is één van de belangrijkste investeringen in een leven. Daarom zorgen wij er ook voor dat al onze woningen uitgevoerd worden in kwalitatieve materialen, door ervaren personeel, én voldoen aan de huidige en zelfs toekomstige energienormen.

Duurzaam bouwen

Verelst streeft ernaar steeds duurzame woningen te realiseren. Duurzaam bouwen betekent rekening houden met zuinig water- en energieverbruik, maar ook met de keuze voor duurzame, gezonde en milieuvriendelijke materialen. Wij bouwen slim omdat wij graag willen dat jouw woning een heel leven lang meegaat.

Energiezuinige woning bouwen

De Vlaamse overheid wil energiebewust bouwen & verbouwen stimuleren met als doel: een gezonde, comfortabele & betaalbare woning voor iedereen. En dat kunnen wij bij Verelst alleen maar stimuleren. Naast tijdloze, duurzame woningen hecht Verelst ook veel waarde aan energiezuinige woningbouw. Zowel op vlak van het bouwen van de woning als energiezuinigheid van de nieuwbouw zelf.

De EPB-regelgeving wijst ons hierbij de weg aan de hand van een aantal getallen zoals het E-peil, een maat voor de globale energieprestatie van een woning (zoals het energielabel van een koelkast). Hoe lager het E-peil, hoe energievriendelijker jouw woning. 

Wij bouwen jouw nieuwe thuis met performant akoestisch en thermisch isolerende eigenschappen. Elke woning wordt uitgerust met een standaard condenserende ketel en radiatoren, waardoor een gelijkmatige temperatuur wordt gegarandeerd.  Deze manier van verwarmen in combinatie met de juiste manier van ventileren zorgt voor een gezonde leefomgeving.

Een woning van Verelst is dus steeds energiezuinig en voldoet aan de huidige normen, met een maximum E-peil van 35. Als trotse eigenaar van dergelijke lage energiewoning kan je dan ook genieten van de volgende voordelen:

  • minder energieverbruik
  • goede en gezonde binnenlucht
  • meerwaarde van je woning in de verkoop- en verhuurmarkt
  • een milieuvriendelijke woning

BEN of Bijna Energieneutraal bouwen

Maar omdat we graag nog een stapje verder gaan hebben we ons ook gespecialiseerd in het bouwen van BEN woningen. Bijna energieneutrale woningen kenmerken zich door een laag energieverbruik voor verwarming, koeling, sanitair warm water en ventilatie. Bovendien halen deze woningen hun energie uit hernieuwbare bronnen.

De norm voor woningen vandaag is een E-peil 35, maar met een Bijna Energieneutraal huis trekken we het E-peil nog verder omlaag naar 30 of zelfs lager. En hiermee maak je jezelf en je woning alvast klaar voor de toekomst, want vanaf 2021 moeten alle nieuwbouwwoningen aan dit lager E-peil voldoen. BEN wordt de standaard!


 

 

 

Maar, energiezuinigheid gaat verder dan E-peil

De energiezuinigheid van een woning wordt uiteraard niet alleen bepaald door het E-peil van de woning. Veel hangt uiteraard ook af van het aantal bewoners en hun verbruiksgedrag; hoe gaan de bewoners om met energie zoals water, gas en elektriciteit?  

Idealiter gaan de bewoners bewust om met energie, én dit in hun energiezuinige woning!