De gerenoveerde villa van de familie van der Knaap

gerenoveerde_villa_in_brasschaat

"Timing werd gehaald ondanks de zeer krappe planning."
De familie van der Knaap

De prachtig gerenoveerde villa van Freek van der Knaap
Freek woont met zijn twee kinderen in Brasschaat. Enkele jaren geleden kocht hij een villa uit de jaren ’60. Ze wisten op voorhand dat het een renovatieproject was. Via zijn vrouw, een architecte, kwam hij bij Verelst terecht. Na een verkennend gesprek werd duidelijk dat Verelst een heel geschikte partner was hiervoor.

Schitterende lichtinval
Freek wilde een moderne villa met veel lichtinval. Zowel op de begane grond als op de eerste verdieping. Grote glaspartijen rondom zorgen daarom voor schitterend daglicht. Zo is de leefruimte heel aangenaam en de favoriete plek van zowel Freek als de kinderen. De lichtinval brengt ook de tuin dichter met de leefruimte. Kortom, aanpassingen aan het gebouw die de levenskwaliteit enorm verhoogden.

Een extra verdieping
Omdat de woning weinig ramen telde, vooral aan de voorkant, werd besloten om een verdieping bovenop de woning te plaatsen. Zo kon het aantal ramen makkelijk worden uitgebreid, vooral achteraan. Mede door die ingrepen werd de unieke lichtinval gecreëerd.

Heel strakke planning
Over de aanpak van Woningbouw Verelst is Freek heel tevreden. De planning was heel strak, maar de deadline werd probleemloos gehaald. De communicatie met de werfleider verliep uitstekend. Ook over de projectleider is Freek heel tevreden: hij was altijd beschikbaar. Met als resultaat: de prachtig gerenoveerde villa die ze voor ogen hadden.