Ouderlijke woning verbouwen tot een zorgwoning

renovatie_in_edegem

"We kwamen niet voor verrassingen te staan!"
Familie Dieltjens - Verhaegen

We spreken van een zorgwoning of meergeneratiewoning wanneer er een kleinere woonunit gecreëerd wordt binnen een bestaande woning. Dit met als doel het laten inwonen van maximaal twee ouderen of hulpbehoevende personen. 

Ook de familie Verhaegen koos voor het verbouwen van de ouderlijke woning tot een moderne en comfortabele zorgwoning. Zo konden de twee mama’s ook in het huis komen wonen maar bleef er voldoende privacy over voor het gezin.

Omdat Woningbouw Verelst een bekende naam is, informeerden ze bij ons over hun verbouwing. Het werd snel duidelijk dat ze de juiste partner gevonden hadden voor hun project.  

 

Verloop renovatie tot zorgwoning 

Uitstekende communicatie
Linda spreekt enthousiast over het verloop van het bouwproject. “Dat ging heel vlot,” vertelt ze. “En we kwamen niet voor verrassingen te staan. Verelst bleef altijd heel correct, ook op het vlak van budgettaire afspraken.” De communicatie met Woningbouw Verelst liep uitstekend. Dat dankt Linda vooral aan werfleider Dirk, die hen goed op de hoogte hield.

Een succesvol stappenplan
Werfleider Dirk vertelt waarom het project zo vlot verlopen is. “We werken altijd volgens een duidelijk stappenplan. Dat geeft de beste garantie voor een tijdige oplevering.” Nadat de klant het project besproken heeft met Verelst, wordt het gebouw opgemeten. De architect tekent een plan en er wordt een bouwvergunning aangevraagd. Tenslotte worden goede afspraken gemaakt met de buren.

Maand vroeger opgeleverd
“Door de goede organisatie en communicatie hadden we nooit stress,” zegt Linda. Ook niet toen bleek dat de riolering voor het huis zou opengebroken worden op het moment van hun verbouwing. “Dirk maakte goede afspraken met de aannemer van de straat, zodat ons project geen vertraging opliep.” Integendeel: hun zorgwoning werd een maand vroeger opgeleverd dan gepland was. “Verbouwen met Verelst was voor ons een heel aangename ervaring,” besluit Linda.

 

Meer info over zorgwoning of kangoeroewoning? Lees hier meer over de wettelijke voorwaarden voor het verbouwen of bouwen van een kangoeroewoning.

 

Heb jij ook interesse in een verbouwing, al dan niet tot zorgwoning? Kom eens langs in de showroom voor meer informatie of contacteer ons voor een vrijblijvende reovatiescan