Hoe een droom werkelijkheid wordt - Jonas en Carmen deel 1

Jonas (34) en Carmen (35) hebben beiden een internationale carrière, maar besloten recent om in België te blijven wonen. Tijdens hun zoektocht naar een eigen stek nabij hun geliefde Tervuren botsten ze op de ideale bouwgrond en gingen ze in zee met Verelst Woningbouw voor de bouw van hun droomwoning.

Investeren in vastgoed: een slimme keuze

Vandaag is investeren in vastgoed een slimme keuze. Daarbij bepaalt de locatie van de eigendom of je investering veel of weinig opbrengt.
 
Ook de kwaliteit, en de leeftijd van het project spelen een rol. Hoe beter de kwaliteit en de locatie, hoe meer huur je kan vragen. Hoe minder kosten je hebt in de eerste jaren, hoe hoger je rendement.

"Kom thuis bij Verelst" - Opendeurdag: 26 maart 2023

Op zondag 26 maart van 14u tot 17u ontvangen wij jullie graag in onze showroom aan de Mechelsesteenweg 35 te Rumst. 

Onze bouwadviseurs kijken er alvast naar uit om jullie te verwelkomen. 

Bezoek ons op BATIBOUW van 14 t.e.m. 19 maart!

De grootste Belgische beurs voor Bouw, Renovatie en Inrichting opent in maart opnieuw de deuren.

Bezoek Verelst Woningbouw en Verelst Renovatie op BATIBOUW van 14 t.e.m. 19 maart! We verwelkomen je graag op stand 6416.

Vraag onderaan op deze pagina jouw gratis duoticket aan! 

Bouwen in Nijlen?

Droom jij van rustig wonen in een groene omgeving vlak bij het centrum van Kessel?⁠

Tussen de Terlakenweg en de Liersesteenweg biedt deze nieuwe woonbuurt ruimte voor 7 volledig op maat te bouwen woningen met overdekte autostaanplaats achteraan in de tuin.⁠

“Verelst als betrouwbare bouwpartner voor mijn investeringsproject”

Investeerder Dirk Huysmans deed recent beroep op Verelst Woningbouw voor de bouw van zijn woonproject in Humbeek. Zeer tevreden van het resultaat blikt hij vandaag graag met ons terug op deze samenwerking.

Comfortabel én energiezuinig bouwen?

Jouw nieuwe thuis klaar voor de toekomst!

Ultieme kerstsfeer bij jou thuis

Dan mag je nog zo van de zomer houden, kerst blijft een magische periode. Ieder jaar brengen we de gezellige kerstsfeer in huis en maken we tijd om samen te komen met de mensen die we graag zien. We leggen ons hierbij ook toe op de ultieme kersttraditie: samen de boom versieren.

Van stage naar vast contract

Bouwen aan de toekomst doen we bij Groep Verelst ook door het begeleiden van jong talent. We geven de generatie van morgen graag alle kansen om zichzelf te ontplooien via een stage, studentenjob of samenwerking in het kader van een bachelor- of masterproef.

Bouwen in Affligem?

Droom je van landelijk wonen vlakbij de bruisende steden Aalst en Brussel? Ontdek ons nieuwe woonaanbod in het rustige Affligem en bouw er jouw nieuwe thuis volledig op maat en sleutel-op-de-deur!

Energie besparen? 10 tips!

Vandaag wuiven we officieel de zomer uit. De herfst is in het land, en dat betekent dat de temperaturen dalen, het vroeger donker wordt, maar ook dat we het binnen weer lekker gezellig maken.

Maar hoe houd je je energierekening beter onder controle? Wij selecteerden 10 slimme tips waarmee je makkelijk en zonder al te grote investeringen energie kan besparen!

"Samen in alle rust genieten van het leven"

Nadia (55) en Patrick (60) leerden elkaar ongeveer 7 jaar geleden kennen en stapten recent in het huwelijksbootje. Als nieuw samengesteld gezin heeft het koppel samen 4 kinderen. “Nu onze kinderen het ouderlijk nest verlaten hebben, genieten we samen in alle rust van het leven. We gingen op zoek naar ons eigen stekje in Putte waar we samen gelukkig oud kunnen worden. We zochten een praktisch huis met kleine tuin, én met voldoende plaats om onze kinderen te ontvangen.”

Team Betonbouw zoekt versterking!

Ons team in Heist-op-den-Berg produceert en levert vanuit een eigen atelier hoogwaardige betonelementen: kolommen en balken, volle en geïsoleerde wanden en plinten, en speciaal maatwerk zoals gradins, luifels,… Jaarlijks levert onze fabriek meer dan 3.000 m³ kolommen en balken en 5.000 m² wanden. Niet alleen het afgewerkte product, ook de service die we bieden is van de hoogste kwaliteit. Met een kleine en flexibele structuur staan we garant voor persoonlijke opvolging en technische ondersteuning vanaf de prijsaanvraag.

Do you have what it takes?

Groep Verelst in Insights Magazine

Duurzaam en verantwoord bouwen aan de toekomst? Dat is wat we doen bij Groep Verelst!

Het zakenblad Insights plaatst onze geliefde bouwsector én Groep Verelst in de kijker, en werpt een uitgebreid licht op de snel veranderende markt.

Benieuwd? Klik door naar de digitale editie van Insights Magazine.

Bouwen in Malderen?

Droom je van landelijk wonen vlakbij het bruisende Londerzeel? Ontdek ons nieuwe woonaanbod in de rustige deelgemeente Malderen en bouw er jouw nieuwe thuis volledig op maat en sleutel-op-de-deur!

"Zorgeloos uitkijken naar ons eigen liefdesnest"

Kelly (32) en Milan (30) leerden elkaar zo’n zestal jaar geleden kennen op de werkvloer. In 2017 sloeg de vonk over en intussen is het koppel verloofd.

Kelly’s roots liggen in het West-Vlaamse Roeselare, Milan is afkomstig uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Enkele jaren geleden besloten ze het ouderlijk nest te verlaten en op zoek te gaan naar hun eigen stekje.

Ze droomden van een landelijke woning met een hedendaagse touch.

"Vlot en aangenaam bouwtraject!"

Graag bieden wij onze klanten een zo zorgeloos mogelijk bouwtraject. Wij staan hen dan ook bij van A tot Z met als doel hen een prachtige "nieuwe thuis" te bezorgen.
Voor Sarah en Rocco bouwden wij hun nieuwe sleutel-op-de-deur woning in Sint-Gillis-Waas.

Zij vertellen je hieronder maar al te graag hun verhaal.

Bouwen in Ranst?

Op zoek naar een grond in Ranst? 
Wonen in een residentiële en groene omgeving vlakbij het centrum van Broechem?
Wil jij graag een woning volledig op jouw maat bouwen?

Drie keer ja? Lees dan snel het onderstaande.

Misschien is één van deze grond-woning combinaties wel iets voor jou?
 

Dag van de Stagiair - Arnaud liep stage bij Verelst Projectontwikkeling

Op de ‘Dag van de stagiair’, worden de stagiaires in de kijker gezet. Dit jaar mochten we alweer heel wat stagiaires verwelkomen bij Groep Verelst. Op deze speciale dag plaatsen we graag één van hen in de kijker. Maak kennis met Arnaud Seutin, stagiair bij Verelst Projectontwikkeling in de periode februari-mei.

Het team van Woningbouw zoekt ploegmaten!

Het team van Woningbouw zoekt versterking! We zoeken onder meer vervanging voor enkele doorwinterde collega’s die binnenkort kunnen genieten van hun welverdiende pensioen. Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?

We gingen op werfbezoek bij de ploeg van Marc Verbeeck en vroegen hen wat de job zo leuk maakt en welke nieuwe collega's ze zoeken. 

Btw-verlaging op zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers: kom jij in aanmerking?

Recent keurde de federale overheid het Koninklijk Besluit goed dat de btw-verlaging voor de installatie van zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers naar 6% vastlegt.

Deze maatregel past in een breder energieakkoord dat gezinnen en alleenstaanden financieel wil ondersteunen om hun woning energiezuiniger te maken. Uiteraard zijn hier voorwaarden aan verbonden. Maar welke precies?

En kom jij, als nieuwbouwer, ook in aanmerking voor deze btw-verlaging?

Team in de kijker - Preventiedienst

Vandaag is het Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk. Een ideale gelegenheid om jullie voor te stellen aan onze interne preventiedienst.

Maak kennis met Patrik, Gino en Walter (van links naar rechts op de foto): interne sleutelfiguren als het gaat om veiligheid, gezondheid en welzijn op de werkvloer. Een belangrijke taak gezien wij bij Groep Verelst de lat zeer hoog leggen als het gaat om veiligheid en welzijn van onze mensen.

Al onze medewerkers, elke dag opnieuw gezond en wel naar huis zien terugkeren, dat is onze grootste prioriteit!

Nieuwbouwzondag op 24 april 2022: Wij doen mee!

Onze bouwadviseurs verwelkomen je graag in deze moderne woning in aanbouw te Putte.

De woning staat op één van onze verkavelingen waar wij voor 4 gezinnen reeds een "nieuwe thuis" hebben gerealiseerd.
Bovendien is er nog 1 lot te koop.

Tijdens jouw bezoek bespreken wij graag jouw woondroom, en leggen wij je uit hoe wij werken. 
Je kan ook NU genieten van onze bijzondere "futureproof"-actie.

Kom dus zeker langs!

 

Hoe een droom werkelijkheid werd – 5 jaar later

Meer dan 5 jaar na de voorlopige oplevering van hun nieuwbouwwoning gingen we opnieuw langs bij het gezin van Tim en Thaïs in Kessel.

Ondertussen lopen er twee vrolijke, energieke dochters rond en doorstond het gezin samen de corona-periode.

Hoe blikken ze terug op de eerste jaren in hun droomwoning?

Hoe een droom werkelijkheid werd - vervolgverhaal Tim en Thaïs

Herinner jij je Tim & Thaïs nog?

Zij zagen 5 jaar geleden hun droom werkelijkheid worden met de bouw van hun nieuwe thuis in Kessel. We volgden hen nauwgezet bij elke stap van het bouwproces.

Begin 2017, enkele maanden na de voorlopige oplevering, gingen we voor het laatst bij hen langs en zagen we het prille gezinnetje stralen in hun prachtige nieuwbouwwoning.

Zeer benieuwd naar hoe het intussen met hen gaat, gaan we binnenkort opnieuw bij hen op bezoek. Hoe blikken ze terug op de eerste 5 jaar in hun droomwoning? Stay tuned! 

BEN-bouwen: onze EPB-expert zet de belangrijkste voordelen op een rijtje

Verelst Woningbouw bouwt al vele jaren Bijna EnergieNeutraal (BEN), waardoor talloze klanten al van de voordelen van zogenaamde BEN-woningen genieten. Sinds 2021 is BEN-bouwen verplicht in heel Europa.

Dat wil zeggen dat elke woning die we vandaag bouwen weinig energie verbruikt en de nodige energie haalt uit hernieuwbare bronnen.

Maar wat betekent dat concreet voor jouw project? Welke voordelen biedt een BEN-woning voor jou? Onze EPB-expert, Yannick Van Gestel, somt de belangrijkste op.

Bijna EnergieNeutraal bouwen = BEN bouwen

BEN-bouwen… je hebt de term ongetwijfeld al eens horen vallen. Maar wat wordt er juist mee bedoeld?  Zie je door het bos de bomen niet meer in de wirwar aan begrippen en energievoorschriften?

We maken jou met plezier wegwijs!

Bij Verelst Woningbouw bouwen we immers al meerdere jaren BEN, en meer dan BEN-woningen voor onze klanten. 

Verelst Projectontwikkeling: Projecten met een ziel!

In 2015 werd Verelst Projectontwikkeling opgericht om projecten te (her)ontwikkelen die telkens een meerwaarde brengen voor zowel de bewoner, de investeerder alsook voor de buurt.
Het achterliggende idee is om duurzame en kwalitatieve projecten te ontwikkelen, die dankzij het juiste concept perfect passen in de omgeving. Tijdens het hele ontwikkelingsproject zelf beogen wij een zo open mogelijke communicatie met alle betrokken partijen.

't Groenehof te Sint-Katelijne-Waver: Info & Verkoop

In alle rust thuiskomen in een gezellige buurt op een boogscheut van bruisend Mechelen? Woonproject ’t Groenehof maakt het mogelijk! In een verdoken binnengebied verrijzen weldra 21 nieuwbouwwoningen met private tuin en minimum drie ruime slaapkamers. De verkoop van de eerste fase is reeds gestart.

Verelst Bedrijfsbouw & Wim Verhuur slaan handen in elkaar voor de bouw van het Mechelse retailpark Malinas.

Sinds september 2020 zijn de werken aan het retailpark Malinas, in opdracht van Mitiska REIM, in de lus aan de R6 te Mechelen-Noord gestart. Verelst Bedrijfsbouw heeft het genoegen om dit mooie project, één van de grootste commerciële vastgoedprojecten in Vlaanderen met 27.500 m² bruto-vloeroppervlakte en plaats voor 20 winkels, te kunnen realiseren. 

Boeiend artikel over het bouwen van Facq Merelbeke in Infosteel

Er verscheen een boeiend artikel over de imposante site met unieke gevel van Facq te Merelbeke. Het spreekt voor zich dat wij trots zijn dat wij - Verelst Industriebouw, Verelst Staalbouw en Verelst Betonbouw - deze site voor één van onze grootste klanten én partner hebben mogen bouwen

Verelst bouwt voor Resolve Old Road Business Park

Er verscheen een mooi artikel over het Old Road Business Park in Bouwen aan Vlaanderen. 
Verelst Bedrijfsbouw realiseerde dit project, ontworpen door Tecro & Krea, met de grootste zorg voor Resolve. 

 

Exit Corona. Schat, ik blijf liever thuis!

Exit Corona. Blijf jij ook liever thuis? Want dat is toch de plaats waar we ons het veiligst voelen? De plaats waar we kunnen leven, werken, dromen, koesteren, liefhebben en vooral genieten. Kortom, je thuis voelen is écht een uitzonderlijke beleving. Maar de geschikte bouwpartner vinden om jouw thuis te bouwen is niet evident. Ontdek in deze blog waarom (ver)bouwen met Verelst de juiste keuze is.

Zomer. Doe eens gek! Blijf thuis en verwen je huis.

Blijf je thuis en heb je zin om je huis eens goed te verwennen? Ontdek wat je kan doen om jouw huis helemaal in te richten volgens de laatste woontrends. Kernwoorden? Duurzaam, warm, functioneel en natuurlijk.

Je écht thuis voelen is volgens ons een uitzonderlijke beleving.

En toen zaten we in ons huis. Een plaats die plots nog meer onze wereld is geworden. De kans om optimaal van onze woning te genieten. Want thuis is het prettig, thuis is voorspelbaar, betrouwbaar, ‘leesbaar’. Het is de plek waar je onbekommerd ‘jezelf’ kan zijn, waar je één bent met je omgeving.

CORONA UPDATE GROEP VERELST

Covid-19 update Groep Verelst: gecoördineerde werf-activiteit

Nieuwbouwzondag: wij doen mee op 20 oktober!

Kom op zondag 20 oktober 2019 langs in Grimbergen. Patrick en Peter, onze bouwadviseurs staan klaar om jullie te verwelkomen.

Vast Goed Vastgoedcongres

Op 17 oktober organiseert #project2800 Vast Goed in en rond Mechelen. Een vastgoedcongres met in de hoofdrol Mechelen en de ruime regio daarrond.

Verelst wint Construsoft BIM Award in de categorie Publieke Projecten met het model van het Imelda Ziekenhuis

De Construsoft BIM Awards 2019 werden uitgereikt. De deelname van Groep Verelst met het Imelda Ziekenhuis in de categorie publieke projecten Benelux werd bekroond met een Award. Mark Wildiers, Sr. BIM-modelleur bij de eigen Teken- en Studiedienst van Groep Verelst, heeft de renovatie van de inkomhal van het Imelda Ziekenhuis te Bonheiden gemodelleerd. De jury was erg onder de indruk van de techniciteit van het model.

Vier kernwaarden die zorgen voor vertrouwen

Wie met Groep Verelst bouwt of renoveert, kiest voor garanties. Al veertig jaar wordt dit toonaangevende bouwbedrijf immers succesvol voortgestuwd door vier kernwaarden: familie, professionele groei, klantgerichtheid en kwaliteit. Geen loze begrippen, maar fundamenten waarop de groep een onwrikbare en alom geprezen reputatie kon uitbouwen.

Verelst Woningbouw en Renovatie viert 40ste verjaardag op Batibouw

De 40ste verjaardag van Groep Verelst wordt iets om naar uit te kijken. Bezoek onze stand 08323 op Batibouw en laat je overweldigen door de vele cadeau’s die bouwlustigen voorgeschoteld krijgen. Kopers van een nieuwbouwwoning krijgen alvast een fantastisch E-bike van Cowboy, de innovatieve Belgische bouwer van de nieuwe generatie elektrische fietsen. Maar het is vooral de webapp STAPP 20 die hoge ogen zal werpen. Wie bouwt, verdient geen extra stress. Wel een ontspannen fietstocht op een splinternieuwe E-bike.

Bezoek ons op Batibouw 2019

Op 23 februari 2019 opent Batibouw haar deuren weer voor het grote publiek. Kom jij kennismaken aan onze stand (08323)?

Verelst bouwt voor Facq in Merelbeke

Op 1 februari brachten Damien Vanden Dael, CEO van Facq en Kurt Geens, CEO van Groep Verelst een bezoek aan de impressionante Facq werf in Merelbeke. Het is het 30ste project dat Verelst Bedrijfsbouw & Renovatie voor Facq mag realiseren.
De beide CEO’s wilden op deze manier alle betrokkenen bij het grootse project een hart onder de riem steken.

Verelst V25 opent in stadion KV Mechelen gezelligste skybox van het land

De opening van de V25 skybox in het vernieuwde stadion van KV Mechelen afgelopen vrijdag 30 november was een feest. Roberto Martinez, coach van de Rode Duivels, Mark Uytterhoeven, de bekendste supporter, en oud-speler Piet Den Boer, mochten zich vrijdag bij de opening met andere prominente genodigden komen nestelen in de gezelligste voetballounge van het land. Kurt Geens, CEO van Groep Verelst onthulde samen met de bondscoach een kader met oude houten KVM-letters. Stille getuigen van de opmerkelijke geschiedenis van de club.

Hoogste ruwbouwpunt van nieuwe tribune KV Mechelen bereikt

Vandaag, vrijdag 6 juli, gaat de laatste werkdag voor het officiële bouwverlof in. Maar wees gerust: in het AFAS Stadion wordt de komende weken wel naarstig verder gewerkt. Vandaag bereikten we al het hoogste punt van de ruwbouwwerken.

Sociaal woonproject Azijn in Deurne gelanceerd!

Drie miljard euro, dat recordbedrag werd de voorbije vier jaar geïnvesteerd in de bouw en renovatie van sociale woningen in Vlaanderen. Een groot deel ervan werd gerealiseerd in Antwerpen. De hele inhaaloperatie neemt intussen zo’n vaart dat sommige huisvestingsmaatschappijen hebben aangeven dat ze op de limiet zitten van wat ze aankunnen. Daarom gaf Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans vorig jaar 10 miljoen euro extra om sociale huisvestingsmaatschappijen - die sterk investeren in de bouw en renovatie van sociale woningen - financieel te ondersteunen.

Wegwijs in het huidige bouw-ABC

Wie vandaag zijn droomhuis wil bouwen, wordt al snel ondergedompeld in een bad van vreemde bouwtermen. S-peil, E-peil, SPF, U-waarde,… klinken bij velen als Chinees in de oren. Maar jij weet er alles van, tenminste als je onderstaande uitleg goed leest!

BEN of passief bouwen: wat is het verschil?

De knoop is doorgehakt: je gaat eindelijk je droomhuis bouwen. Natuurlijk wil je levenslang van deze investering genieten. Dus kies je resoluut voor een ecologische woning. Alleen is de vraag wat nu het beste is: een BEN-woning bouwen of een passiefhuis bouwen?

Vlaamse Renovatiedag op 27 mei 2018

Tijdens de Vlaamse Renovatiedag krijg je de kans om tal van inspirerende renovatieprojecten te bezoeken en het verhaal achter het project te horen. En ook dit jaar kan je een van onze totaalrenovaties komen bewonderen.

Imeldaziekenhuis krijgt na 38 jaar een verjongingskuur!

Het Imeldaziekenhuis in Bonheiden krijgt een grondige makeover, met een nieuwe toegangshal, een cafetaria, een nieuwe plek voor de diensten onthaal en inschrijvingen en plaats voor infomomenten. De parking wordt ook uitgebreid.